Denní svícení (SPDS)

adromeda

Re: Denní svícení (SPDS)

Příspěvek od adromeda »

Vazeny,doporucujem pozret aj sem na tento odkaz.
Ja som kupil petdiodove svetla a dal som si to namontovat ,jednoduche a spolahlive.
Ako nahle budem mat foto tak prilozim.

http://www.tuning.sk/dokument-led-diody ... a-daylight
A takto to vyzera
A takto to vyzera
lubas

Příspěvek od lubas »

Dovoluji si ukázat můj výsledek snažení. Tak jsem se do montáže pustil vlastními silami a výsledek je na fotce. Zapnutí světel je automatické po nastartování, super - o nic se nestarám. Jediné dilema mám se svícením při stmívání, kdy už je nejvyšší čas rozsvítit potkávací světla. Toť jediný problém se svícením.
Kopie - DSC06020.JPG
viggo

Příspěvek od viggo »

Ahoj lubas,
mas to naozaj pekne, uvazujem tiez o montazi DRL svetiel (pacia sa mi najma od firmy Dectane - cierne s dymovymi sklami, ktore v narazniku nie su takmer vidiet, ked nesvietia).
Preto mam na Teba otazku, ci nie je problem so zapojenim. Podla informacii z tohto fora, Getz ma svetla ovladane minusom, ja nie som sice elektrikar, no uz som co-to zapajal na inych autach, takze nejake minimalne znalosti mam :D Napriek tomu by som potreboval poradit.
Pre spravnu funkciu je treba zapojit jeden vodic na parkovacky, aby pri ich rozsvieteni DRL svetla zhasli. Mozes mi, prosim, opisat, ako a kam si zapajal jednotlive kable? Dakujem 8)
Getz 1.3, 60 kW, 3D, potomac blue, 2003
lubas

Příspěvek od lubas »

Ahoj viggo,
promiň dlouho jsem tu nebyl, takže ti odpovídám až teď,možná už to máš zapojené.Původní modul jsem měl zapojený pouze na + a - baterie a k obrysovému světlu. Denní svícení se zapnulo jakmile se nastartoval motor. Spínal se zvlněným napětím co dává alternátor. Když se napětí ustálilo, tak se po chvilce sama vypnula.Bohužel mi tento modul během záruky začal blbnout, tak jsem koupil jiný, který se zapíná 15. Po zapnutí klíčku se ihned rozsvítí a po cca 20sek. po vypnutí sama zhasnou.Žádný problém se zapojením: + z modulu zapoj do poj.skříňky v motoru na kontakt, kde se objeví +12V při zapnutí klíčku (15); - na kostru a ovládací na obrysové světlo a zbývající dva černé kablíky k LED světlům. Mají i označené všechny kabely a schéma.
To je vše. Ahoj
viggo

Příspěvek od viggo »

Dakujem lubas,
zapojene este nemam, lebo som vymenil auto, moje islo mame a ja som zmenil vyrobcu :-/ :-) ale prave cez vikend idem na mojho byvaleho getzika montovat svetla, tak dam vediet, aj nejake foto spravim
marioliptov

Příspěvek od marioliptov »

Ja mam urobene takto
Obrázek
Problem so spotrebou vyrieseny. Stal som sa majitelom novuckeho PEUGEOT 2008...
Petan

Příspěvek od Petan »

Hmm, pěkný, já jsem je chtěl dát (celý světla) pod hlavní, ale tam se prakticky nedá dostat, tak to zatím čeká na nápad, nemáte ho někdo? Dík, Peťan
Getz 1.5 CRDi 2004
viggo

Příspěvek od viggo »

Ja som sa s tým zabával celý víkend, autíčko je posunuté mamine, a keďže zabúdala občas svietiť, tak som jej domontoval denné svetlá a k tomu automatický svetelný senzor, ktorý prepína na hlavné svetlá pri zotmení/v tuneli/garáži. Takže teraz len naštartuje a všetko riadi automat :-) Na fotenie som nemal energiu, ale napravím to počas najbližšej návštevy (cca o 2 týždne) a fotky budú tu. Pre technické detaily - píšte.
Odpovědět