Motorový olej
Re: Motorový olej
Díky. Však mi taky dalo práci, než jsem ho sehnal. Už jsem se pomalu smířil, že koupím 1,3, ale proti tomu Saxu, co jsem měl, by to nebyl žádnej výkonovej rozdíl, spíš naopak, přece jen Saxo bylo lehoučký. A 1,6 jede fakt pěkně, rozdíl proti 1,3 je hlavně v pružnosti odspodu Spotřeba mi vychází zatím na 7,2 l, s tím jsem tak nějak počítal...
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak nám ho přijeď ukázat tenhle výkend 12-14.9.2008 do Žďáru nad Sázavou budem tam.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Já tam nalil ELF 5W50 EXCELLIUM. Jen olejový filtr byl legrační (řetízkový klíč s ním nehnul), klíšťkovým jsem se tam nevešel, tak jsem ho nakonec musel s jistou dávkou sebezapření hrubiánsky zapíchnout šroubovákem a vyšroubovat jako tekoucí mtrvolu. Fuj... Pak jsem musel všechno očistit (hlavně svody) a nový už jsem dotáhl "by hand", jak na něm bylo napsáno :-) Ten olej mi doporučil známý (kupodivu od Renaultu) a když jsem slyšel jak se změnil zvuk po vypuštění Shell helix ultra 10w40 na kterém jsem najel cca 12000 km a nalití ELFa, tak ač jsem byl rovněž příznivcem Shellu, tak teď nedám dopustit na ELF. Za odměnu za propíchnutí filtru jsem Getzovi natankoval plnou OMV Carrera 100 a vrněl si spokojeností... :-) A já taky... O pár tisíc lehčí... :-) ale rozhodl jsem se, že když to auto mám mít rád a mám ho mít "na výdrž", tak mu dopřávám... :-)
Getz, 1.1 2007, WDOS