Upozornění na servisní prohlídky

Ceny a zkušenosti při jednotlivých garančkách
Odpovědět
dalik

Upozornění na servisní prohlídky

Příspěvek od dalik »

Ahojky všem,
chtěl bych Vás touto cestou upozornit na nutnost absolvovat všechny předepsané prohlídky a to u značkových servisů. Mám 5 let starý Getz a v létě tohoto roku se mi na pravých zadních dveří(zevnitř) objevila rez v lemu. Zajel jsem s tím do servisu (AutoStyl Brno) a předpokládal jsem, že pokud mám na prorezivění záruku 6 let tak mi dveře vymění. Omyl!! Nejprve tvrdili, že nejde o prorezivěni, ale že se mohu obrátit na pražskou centrálu v Nových Butovicích. To jsem učinil, poslal jsem jim fotky, ale k ménu nemilému překvapení mi po 14 dnech sdělili, že mám smůlu, protože jsem nesplnil podmínky záruky tím, že jsem neprovedl 5 prohlídek v autorizovaném servisu (do toho jsem jezdil první 3 roky po dobu záruky na vozidlo, potom už pouze do neznačkového kde mi sice udělali záznam, ale bohužel zbytečně). Na mojí poznámku, že žádná prohlídka vozidla nezabrání korozi navíc v místě, kde ani sebelepší údržba nemá šanci, centrála (pan Hradecký a pan Jedlička-vedoucí všech autorizovaných servisů) dál tvrdila, že je to moje vina, že jsem nejezdil na prohlídky. Mojí poslední šancí je obrátit se přímo na generálního ředitele, ale myslím si, že pokud nebudou mít dobrou vůli a nepochopí, že chyba je především ve zpracování dílu vozu nemám šanci. Toto píšu hlavně pro Vás všechny, kteří mají auto mladší šesti let a váhají (po přečtení Vašich diskusí) jestli mají po 3 letech dál jezdit do značkových servisů. Nevěřte slibům a hlavně nepřistupte na to, aby Vám v případě jakéhokoli výskytu koroze vůz opravili záruka na opravy je totiž pouze 6 měsíců, ikdyž Vám tak jako mě budou tvrdit něco jiného. Mě v této situaci nezbývá nic jiného než dveře vyměnit, popřípadě pokud by měl někdo z Vás nějaký nápad budu velmi rád, když mi ho sdělí.

Zdraví Vás všechny

Dalik
Brno

PS:Nevíte někdo kolik stojí dveře?
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Upozornění na servisní prohlídky

Příspěvek od Vipe »

To co tu píšeš je svatá pravda a už to tu taky bylo několikrát napsáno.
Nikoho nenabádám, aby nechodil na garanční prohlídky, ale pravdou je že záruka na prorezivění 5 nebo 6 let je dobrá, ale nevyužitelná. Jak jsem už z více zdrojů slyšel tak prorezivění znamená díru nebo alespoň z obou stran rezavý puchýř v tom stejném místě :-k a to i stará škodověnka vydržela 8-[

Také je pravda že to co si účtujou při garančce za prohlídku karosérie je pakatel, tak bych se omezil jen na tu prohlídku a ostatní věci můžeš dělat jinde, pokud by na to ovšem v servisu přistoupili, aby ti za cca 200,- udělali prohlídku a dali štempl do knížky. :lol:

Neznám nikoho kdo by tuhle záruku uplatnil a pokud tu takový je ať zanechá svou zkušenost. :wink:

Neplést si rezivění a prorezivění. [-X

Přeji ti abys to vyřešil k tvé spokojenosti, ale pochybuji že pochodíš. :(
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Jarda

Re: Upozornění na servisní prohlídky

Příspěvek od Jarda »

Nemáš náhodou fotečku jak moc to máš rezavé? Pokud ano,přidej ji sem,rád bych se podíval-myslím že ne jenom já. Mám totiž také 2004 a zatím rez nikde žádná. Jinak držím palce ať dobře pochodíš,ale bude to hodně těžké.
Getzík 1.3--60kw,2004
Odpovědět