Zdravím.
Chlapi, montuji centrál. zamykání a potřebuji radu, jak odmontovat čalounění. Fígl s kličkou oken vzadu znám, nevím jen jak dál. Na zavírací straně vpředu jsou 2 zaslepené výlisky. Dá se to vyloupnout, nějak mi to nejde. Šroubky 2 na str. řidiče jsem udělal, pak v madle, v otevírači dveří, odtrhnul spodek a nevím jak pokračovat. Stále to drží. Moc dík za rychlou radu.
Čalounění
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čalounění
Podívám se jestli nemám nějaké fotky a dám to sem. Přední čalounění dveří drží jak píšeš od pantů dva šrouby, od zámku taky dva šrouby pod tou krytkou, kterou vydloubneš jehlou nebo slabším šroubovákem jenom ten střed, jeden šroub v klice otevírání dveří a jeden šroub v madle na dně. Ještě musíš sundat krytku na ovládání zrcátka ta je jenom nacvaklá. Potom zabereš vespod a po obvodě to vycvakáš, nadzvedneš směrem nahoru odpojíš kabely a je to dole.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Zdravím a hezký večer všem.
Díky za cenné rady Vipe.Podařilo se bez újmy.
Centrál firmy PHOBOS mám,co se týče se strojní části, úspěšně namontován. Ale ta elektrika, to protahování vodičů, je už trochu složitější. Musí se to dělat s rozvahou a nespěchat.Nejhorší je to do předních dveří, ale snad to mezerami mezi těmi zacvakávacími zoubky, jak popisuje dodavatel CZ,
půjde. Shora drážku nad vodičem zakápnu teplým tmelem, abych ho chránil před prodřením. Vrtat nové průchodky se mi nechce. Horší bude přístup vlevo do levých dveří-je tam k průchodce málo místa. K zadním dveřím bych se chtěl dostat vnitřní lištou PVC vedle prahů. Nevíš jak ty bezpečně odmontovat ? Na to snad příjdu. Až skončím, doufám úspěšně, celou montáž, rád se o zkušenosti podělím. Ahoj. Pepelino
Díky za cenné rady Vipe.Podařilo se bez újmy.
Centrál firmy PHOBOS mám,co se týče se strojní části, úspěšně namontován. Ale ta elektrika, to protahování vodičů, je už trochu složitější. Musí se to dělat s rozvahou a nespěchat.Nejhorší je to do předních dveří, ale snad to mezerami mezi těmi zacvakávacími zoubky, jak popisuje dodavatel CZ,
půjde. Shora drážku nad vodičem zakápnu teplým tmelem, abych ho chránil před prodřením. Vrtat nové průchodky se mi nechce. Horší bude přístup vlevo do levých dveří-je tam k průchodce málo místa. K zadním dveřím bych se chtěl dostat vnitřní lištou PVC vedle prahů. Nevíš jak ty bezpečně odmontovat ? Na to snad příjdu. Až skončím, doufám úspěšně, celou montáž, rád se o zkušenosti podělím. Ahoj. Pepelino
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ty plasty mají takový plastový hřebíky který vydloubneš šroubovákem a po obvodě dveří musíš povytáhnout to těsnění kolem dveří, potom ty plasty už vyndáš bez problémů. Pod plastama jsou vedený svazky kabelů tak to tam jen přidáš.
Jedna fotka co jsem našel je to ten středovej sloupek spodní díl ze zadu, je to nacvaklý ty čtyři body.
Jedna fotka co jsem našel je to ten středovej sloupek spodní díl ze zadu, je to nacvaklý ty čtyři body.
Prajem pekny den,
v poslednej dobe sa mi zacalo objavovat vrzganie z oboch prednych dveri. Zistil som, ze to vrzga bocna "stena" ukladacieho priestoru na dverach (vid foto). Najviac sa to prejavuje pri vyssich rychlostiach v zakrutach. Skusal som do medzier strieknut WD40, ale pohohlo to iba na par dni.
Mate niekto nejaky napad, co s tym?
v poslednej dobe sa mi zacalo objavovat vrzganie z oboch prednych dveri. Zistil som, ze to vrzga bocna "stena" ukladacieho priestoru na dverach (vid foto). Najviac sa to prejavuje pri vyssich rychlostiach v zakrutach. Skusal som do medzier strieknut WD40, ale pohohlo to iba na par dni.
Mate niekto nejaky napad, co s tym?
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Napadá mě jenom že by to mohlo povolit v místech kde je to do sebe štoubovaný a natvrdo nýtovaný jinak nevým, proč by to mělo pracovat na těch dveřích ty se přeci vůbec nehejbou.
Sundat a mrknout na to zevnitř, ale koukám že je to facelift ta výplň je jiná než mám já tak snad to bude stejný. Růžová šipka tam jsou šroubky a ta zelená tam jsou natavený plastový nýty. Na tom obrázku jsou už odvrtaný a dají se tam taky šroubky s velkou hlavou.
Sundat a mrknout na to zevnitř, ale koukám že je to facelift ta výplň je jiná než mám já tak snad to bude stejný. Růžová šipka tam jsou šroubky a ta zelená tam jsou natavený plastový nýty. Na tom obrázku jsou už odvrtaný a dají se tam taky šroubky s velkou hlavou.
takze, pri demontazi calunenia dveri som prisiel na to, ze vrzganie prichadzalo z ineho miesta, ako som predpokladal - konkretne z miesta, kde sa stretava plastove calunenie dveri s plechovou castou dveri. Tak som cely obvod calunenia nastriekal silikonovym sprejom a odvtedy je pokoj.
V kazdom pripade este raz vdaka za radu a aj za skvely navod na demontaz calunenia dveri =D>
V kazdom pripade este raz vdaka za radu a aj za skvely navod na demontaz calunenia dveri =D>