Koupě ojetého Getzu

O všem a o ničem, co se jinam nehodí
Odpovědět
pelikanka

Koupě ojetého Getzu

Příspěvek od pelikanka »

Ahoj všichni, plánuju koupy ojetého Getze (rok výroby 2004, najeto cca 80 000) a protože s tímto autem zatím nemám žádné zkušenosti, chci se zeptat na názor odborníků, zda je moje volba dobrá, jestli s takovýmto autíčkem ještě tak 4 roky pojezdím (při cca 14 000 Km najetých za rok). Můj vyhlédnutý Getzík vypadá opravdu zachovale, po prvním majiteli, pravidelně servisovaný. Díky za vaše rady a názory
Jířa
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě ojetého Getzu

Příspěvek od Jířa »

Tady jsme skoro všichni odborníci :lol: Napiš nám něco bližšího o autě, co je to za motor a td.
Jinak Getz v podstatě žádnými vážnými problémy netrpí, kromě občasného klepání zadních brzd, a je potřeba si trochu pohlídat, zda někde nezačíná koroze, jinak je to fajn autíčko.

Po 80 tis. už ale bude vyžadovat určité investice, ale asi jako každé jiné auto:

-vyměnit rozvodový řemen
-pravděpodobně Tě bude čekat brzy výměna kotoučů + desek, výfuku, možná zadních tlumičů
-zkontrolovat filtry, olej, náplně, svíčky..

To VIPE: prosím, přesuň tema jinam
GETZ r.v. 2004
pelikanka

Příspěvek od pelikanka »

Autíčko má najeto asi 74 tísíc, je to motor 1,3i, kupovaný a servisovaný v Butovicích, nevím co víc bych mohla napsat. Je mi jasný, že kolem stovky už do toho budu muset začít něco vrážet, spíš mě zajímá, jak moc to asi bude s ohledem na kvalitu vozu a tak..:-) To víš, blondýnka si kupuje auto :lol:
Jířa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jířa »

Tak to asi nebudeš pravá blondýnka, protože by ses nejdřív zeptala, jestli je barva auta dobrá :D/

Ale teď vážně - motor 1,3 je nejrozšířenější, myslím že docela nenáročnej, spotřeba tak okolo 7l, což je asi přiměřené výkonu. Originál náhradní díly jsou cenově asi na úrovni Fábie, neoriginální mnohem levnější, ale jejich potřeba je fakt minimální. Co se týče spolehlivosti, je Getz ve třídě nadprůměrný, a například v německým testu na 100 000km dopadl výborně. Tady na fóru se řeší spíš různý úpravy a doplňky, a srazy, než nějaké závažné problémy a závady...
GETZ r.v. 2004
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

:D/ Přesunuto :D/
Co se týče tvé volby je to jen na tobě, ale z našeho :-k "nezaujatého" pohledu Getzík není špatná volba. Pokud ti vyhovuje cena za kterou to hodláš koupit, autko se ti líbí a nevykazuje v současné době žádné poruchy (určitě si to projela a vyzkoušela jak se v tom jezdí) mohu doporučit pouze před koupí návštěvu autorizovaného servisu na diagnostiku (cca 500,-) a budeš vědět jak na ton Getzík opravdu je.
Přeji ti aby se ti v novém autě jezdilo hezky a bez poruch.
Hodně kilometrů bez nehody. :wink:
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Odpovědět