Dálkové ovládání k centrálu

Diskuze k návodům na montáže a demontáže dílů a doplňků
Odpovědět
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Dálkové ovládání k centrálu

Příspěvek od Vipe »

Namontování dálkového ovládání centrálního zamykání ke stávajícímu centrálu ovládaného pouze klíčem.
Jednotku dálkového ovládání jsem použil od firmy Jablotron CL-305 Click a dvouvodičové servo do dveří u řidiče.
Prvním krokem je zabudování serva do dveří u řidiče a protažení kabelů ze dveří do kabiny. Tady je největší problém jak dostat ty kabely do kabiny. Ve sloupkách dveří je sice svorkovnice kde jsou volné pozice, ale nelze u nás sehnat konektory do této svorkovnice. Nabízejí se teda tři možnosti.
První protáhnout kabely okolo svorkovnice ( dá se to ale je tam ostrá hrana, jako nouzovka ).
Druhá v místě volných pozic odvrtat díru skrz svorkovnici a tudy protáhnout kabely. ( tuhle možnost bych zavrhnul ikdyž už někteří tuto volbu použily )
Třetí sehnat konektory já jsem použil tuto možnost. Po dlouhém shánění na vrakovištích, prodejnách, servisech jsem nakonec sehnal z jednoho japonce kabeláž, kde byly podobné konektory, které jsem musel trochu upravit, aby se daly zajistit ve svorkovnici a povedlo se.

Konečně k samotné montáži. Servo zamontovat do dveří řidiče podle obrázku.
P6110026.jpg
P6110026.jpg (69.68 KiB) Zobrazeno 21146 x
Uchycení táhla od serva k táhlu které otevírá zámek dveří.
P6110028.jpg
P6110028.jpg (55.64 KiB) Zobrazeno 21146 x
Kabely jsem přichytil ke stávajícímu svazku a zapojil do svorkovnice v místě kde byla volná pozice.
P6110023.jpg
P6110023.jpg (37.48 KiB) Zobrazeno 21146 x
Protikus svorkovnice zapojení kabelů od řídící jednotky vedoucí k servu.
P6110022.jpg
P6110022.jpg (36.79 KiB) Zobrazeno 21146 x
Řídící jednotka je uchycená napravo od panelu pojistek pod volantem.
P6110024.jpg
P6110024.jpg (78.97 KiB) Zobrazeno 21147 x
Připojení vodičů signalizace směrovek je provedena u páčky přepínače pod volantem přímo u svorkovnice zeleno-černý a modro-oranžový vodič
P6110037.jpg
P6110037.jpg (63.69 KiB) Zobrazeno 21146 x
Připojení vodiče signalizace otevřených dveří je na této svorkovnici zelený vodič.
zpo_int1.jpg
zpo_int1.jpg (46.93 KiB) Zobrazeno 21145 x
Ukostření je na společný kostřící bod jsou tam asi čtyři já si vybral tento.
P6110025.jpg
P6110025.jpg (67.51 KiB) Zobrazeno 21145 x
Připojení na stálý plus ( 30 ) je u svorkovnice za spínací skřínkou modrá šipka.
Připojení na spínané plus ( 15 ) je u svorkovnice za spínací skřínkou červená šipka.
spinacka1.jpg
spinacka1.jpg (10.22 KiB) Zobrazeno 21145 x
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Stenliik
Kontaktovat uživatele:

Re: Dálkové ovládání k centrálu

Příspěvek od Stenliik »

lidi mám problém, došli mi baterky v jednom ovladači tak jsem je vyměnil ale ovladač nefunguje, je to centrál Keetec TS 818 a podle postupu mi to nějak nejde znovu přihlásit, bojim se až se mi vybije u toho druhýho tak budu totálně bez ovladače :( nevíte někdo jak na to? předem Děkuji
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

:-k Pokud jsi to zkoušel tímto způsobem
ovladače.jpg
a nejde to tak je možné že ti ten ovladač odešel. :(
Stenliik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stenliik »

no nemám k tomu připojenou sirenu bylo to bez sireny víš tak ale stejně skoušel jsem to přesně podle toho a nic :( na ovladači na LED dioda svítí při stisknutí ale nereaguje to asi bych měl zaject do prodejny kde sem to kupoval vid?? ale díky za radu VIPE
mysak2222
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mysak2222 »

Lidi, potrebuju poradit, dneska sem chtel dalkou zamknout auto a nic, svetla blikla ale auto zustalo odemcene, pojistka je v poradku, kabely taky, pokud zamknu klickem, tak se zamknou pouze dvere ridice (tatko uz to zlikvidovali pri montazi dalky) jinak mam tam jablotron a jednotku Click 305, nevi nekdo cim by to mohlo byt? [-o< [-o< [-o<
Hyundai Getz 1.4 16V, 71kw, 11/2007, Red
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

:-k Je možné že odešlo relé v té jednotce Jablotronu, ale těžko říct když není jasno co tam udělali za kurvárnu když ti to tam montovali, jak je to vůbec zapojený.
mysak2222
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mysak2222 »

zapojeni je takto

Kód: Vybrat vše

https://picasaweb.google.com/lh/photo/jXVd6xEJ7QzuBPpNjzwm6TM7KpCW39Tgf7DDkk5xetg?feat=directlink
jinak sem zjistil proc mi nefunguje central, v servisu mi tam dali do dveri motorek kterej ma pouze 2 dratky, aby fungoval, tak tam musi byt prej s 5 co sem zjistil od autoelektrikare

S tim rele nevim kde hledat a ani nevim jestli bych zvladnul vymenu doma
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

A před tou montáží dálkového ovládání u odborníků v servisu jsi měl v autě originální centrál na klíč?
Já tam mám taky jenom dvouvodičové servo které plně dostačuje viz první obrázek, ale musí se zachovat původní zapojení, nic se neruší jenom se tam přidá to servo které je zapojené do té jednotky Jablotronu.
Jak to máš udělané ty vůbec nechápu :-k proč a z jakého důvodu.
To relé jsem myslel v té jednotce Jablotronu.
mysak2222
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mysak2222 »

jj, byl tam central, stacilo otocit klickem u ridice a mel sem hned zamknuty vsechny dvere, mno uvidime co s tim autoelektrikar vymysli a co mi pak rekne, co je nejhorsi, delali mi to v Jihlave kde byl Hyundai Iromez, ted je z toho Kia, ale lidi tam jsou stejny, hold pekny matlaci nejspis... :-(

04.05.2011
Tak zahada nefunkcniho zamykani vyresena, pod prahem jak jsou vedeny kabely tak byly upevneny pouze rychloupinaci svorkou a nebyly priletovany, bohuzel prej zkorodovaly a tim to cely prestalo fungovat. Jinak bylo mi vysvetleno ze ze zamykani klickem nepujde, nebot by to musely cely predelat a udelat tak, jak ma a dat tam nejaky relatka protoze kdyby tam nebyly, tak pri zamknuti klickem by se auto okamzite odemknulo.. :-(
bari21

Příspěvek od bari21 »

Neni to servo čo si dával do dverí náhodou 5 vodičové?
Odpovědět