Výměna žárovek
Re: Výměna žárovek
Nazdárek, no tak tuhle problamatiku už jsem taky řešil... Splašil jsem v elektru žárovičky a namotal je na ty malé plastové ojímky, jenže.... U jednoho vypínače objímka chyběla úplně, asi se to pokoušel už měnit minulý majitel... Nooo, tak jsem zkusil H-servis... Objednal jsem ji a ejhle... ta malá ludra v té slze plastu mě vyšla na 129,- v porovnání s nákupem těch samostatných žároviček bez objímky se mi protáčeli panenky... Když jsem si přepočetl kolik že to vlastně jako chtějí za tu plastovou objímku... Když žárovičku jsem sehnal za 27,- 6 kusů... Ale rozdělat přístrojovku to byl mazec... A o bílích packách = přidávám hlas že se vážně blbě tahaj z pod filce ve spodku... Naštěstí už mi vše svítí tak jak má... Když jsem si auto dovezl, nesvítil mi vůbec interiér, takže jsem se musel mrčnout i na Ty vypínače ve dveřích... Jenže v té době jsem ještě ani nevěděl že nějaké rady na internetu jsou... Takže samouk - pokus - omyl...
S pozdravem Etej-Gva:
S pozdravem Etej-Gva:
Rád bych se zeptak na tu žárovku ke klimošce - že mi svítí zeleně se mi vůbec nelíbí, rád bych to změnil na modrou, ale tady vidím, že je čirá, tak by to modrá asi moc nespravila a ještě by to svítilo málo a kdybych tam dal silnější, asi by se to rozteklo tak mě naqpadá jesdině snad ten plast propilovat, dát tam hranatou modrou LEDku, ale ještě tam někam musím nacpad předřad. odpor. co vy na to, hlavně Ty, Vipe?
Zdravim vsetkych majitelov Getzov Je to super auto
Som na tomto fore novy, ale celkom sa mi lubi
Mam na Vas jednu otazku. Mam osvetlenu palubnu skrinku, ktora je na strane spolujazdca a potreboval by som v nej vymenit ziarovku. Skusal som priesvitnu krytku dat dolu, ale nesla. Viete niekto ako sa da ziarovka v osvetleni palubnej skrinky vymenit?
Dakujem za odpoved
Som na tomto fore novy, ale celkom sa mi lubi
Mam na Vas jednu otazku. Mam osvetlenu palubnu skrinku, ktora je na strane spolujazdca a potreboval by som v nej vymenit ziarovku. Skusal som priesvitnu krytku dat dolu, ale nesla. Viete niekto ako sa da ziarovka v osvetleni palubnej skrinky vymenit?
Dakujem za odpoved
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nemůžu sloužit pač tam to světlo nemám. Snad poradí někdo kdo ho má.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Myslim, ze v servisu si za to moc nevemou, tak bych neriskoval a dal to vymenit tam
Neviete poradiť ako vymeniť žiarovku parkovačku na strane vodiča? Getz rok výroby 2007. Vypálila sa mi žiarovka a už som dal preč aj poistkovú skrinku (čiastočne) akumulátor a ani tak sa k tej žiarovke neviem dostať. Vedú k nej dva drôty, objímka žiarovky je z čierneho plastu a ten je nejakým spôsobom uchytený do telesa svetla. Akým, neviete? Treba objímku krútiť, vytiahnuť...
pre CyberSammy:
neviem, ci to este je aktualne, ale - tu bielu plastovu krytku ani nie je potrebne davat dole (ani mne to neslo, takze ktovie, ci sa to vobec da) - najlepsie je hmatom (ist po kablikoch) sa dostat hore na tu bielu krytku, tam, kde do nej vchadza objimka so ziarovkou a tu objimku potom pootocit proti smeru hodinovych ruciciek - pekne sa to uvolni a vyberies si celu objimku aj so ziarovkou.
neviem, ci to este je aktualne, ale - tu bielu plastovu krytku ani nie je potrebne davat dole (ani mne to neslo, takze ktovie, ci sa to vobec da) - najlepsie je hmatom (ist po kablikoch) sa dostat hore na tu bielu krytku, tam, kde do nej vchadza objimka so ziarovkou a tu objimku potom pootocit proti smeru hodinovych ruciciek - pekne sa to uvolni a vyberies si celu objimku aj so ziarovkou.
Chtěl bych vás varovat před koupí LED žároviček. Koupil jsem 2oranž na boční blinkry, psali o 50% větší svítivost, než 5W žárovka. Výměna a? Svítí hezky, ale málo, spíše tak 50% normální svítivosti. Pak jsem se tam dočetl, že mají 0,2W. Nojo, tak to nemůže vyjít ani náhodou, když normál žárovka má účinnost kolem 9% a LED asi 96, tak to je jako 2W žárovka. Škoda, chtěl jsem dát LEDky hlavně na kontrolky, když se palubovka tak hnusně rozebírá, ale chci vědět, která kontrolka svítí a ne se to jen domnívat.
Getz 1.5 CRDi 2004
Dobrý den, tento dotaz zde již pokládal uživatel nademnou, bohužel nebyl zodpovězen. Dnes jsem se pokoušel vyměnit parkovací žárovku u předního světla na straně řidiče a teda opravdu nevím, jak na to. Odstranil jsem tu hlavni žárovku, dal na stranu napajeci kabel + ten drátek, ale dostat se k parkovačce je nemožný. Sotva se tam dostanu rukou a když, tak ať tahám jak tahám, tak ten napájecí kabel nedokážu odendat..Máte někdo zkušenosti jestli se musí použit nějak hodně síly nebo jak na to? Díky moc!