Palubny počitač

Odpovědět
lubo
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubny počitač

Příspěvek od lubo »

Objavil som portál v nemecku:
http://www.scangauge.de/
vari to pošlú aj dobierkou....
yogin

Příspěvek od yogin »

ahoj, mam dalších 10 kusů scangaugeII, takže pokud ještě někdo shání tak jsou k dispozici. jirka.sefl@seznam.cz
Petan

Příspěvek od Petan »

Jeden jsem si v sobotu taky pořídil, ale nevím, nevím.. SCAN - Not ready; GAUGE se zdá OK, až na pár drobností, ale TRIP ukazuje nesmysly. Poloviční projetou vzdálenost oproti skutečnosti, skoro trojnásobek zůstatku paliva v nádrži atd. Po prvním natankování se to nezlepšilo, už aby bylo druhé.. A ještě pár dotazů:
- co je TFC a LP? a v jakých jednotkách?
- u CRDi mi MAP ukazuje pořád 99, ať mám volnoběh nebo to točím, i třeba při zatížení. Cítím, že turbo zabralo, ale PC nic.
Dík, Peťan
Getz 1.5 CRDi 2004
yogin

Příspěvek od yogin »

pokud ti to ukazuje nesmysly i ohledne ujete vzdalenosti je treba nakalibrovat bohuzel i rychlost - predpokladam, ze tu ti to ukazuje spatne a proto to pocita i spatne kilometry (doctes se v navodu) potom to bude ukazovat naprosto korektne.
chovatel

Příspěvek od chovatel »

Koľko stojí ten palubný počítač aj s poslaním na slovensko?
yogin

Příspěvek od yogin »

3800 czk na dobirku vcetne postovneho = cca pri soucasnem kurzu 150-153 eur
Petan

Příspěvek od Petan »

yogin píše:pokud ti to ukazuje nesmysly i ohledne ujete vzdalenosti je treba nakalibrovat bohuzel i rychlost - predpokladam, ze tu ti to ukazuje spatne a proto to pocita i spatne kilometry (doctes se v navodu) potom to bude ukazovat naprosto korektne.
Právě že rychlost to měří skoro perfektně. Odchylka byla jen 3% a tu jsem hned zkorigoval.
Getz 1.5 CRDi 2004
yogin

Příspěvek od yogin »

tak to se asi koukas na jiny udaj , v menu TRIP je tech udaju o km totiz vice, jsou tam udaje o km za soucasny den, myslim ze i za predchazejici a pak celkove km ujete na nadrz, takze se mozna koukas na spatny ukazatel.
A jestli ukazuje spravnou rychlost, tak z logiky veci musi km pocitat spravne.....
Petan

Příspěvek od Petan »

No právě, ale - v nádrži mám ani ne čtvrtinu paliva, ukazuje to TANK TO EMPTY 435 KM, 9 HOURS, 28,1 LITERS a TANK 262 KM, 16,9 LITERS. :shock:
Když to ví, kdy jsem bral plnou, asi to jakž takž počítá okamžitou a průměrnou spotřebu a zná to rychlost, jako by ta část TRIP s GAUGE nějak nekomunikovala..
Getz 1.5 CRDi 2004
yogin

Příspěvek od yogin »

no jo, nabral jsi plnou a jezdis, tak ted zajed k pumpe, nacerpej doplna a dej MORE/FILLUP. Tam se te zepta kolik si dotankoval do te plne nadrze a upravi si odchylku v mereni spotreby. Potom ti bude vse ukazovat spravne. V tuto chvili nemas zkalibrovane mereni spotreby pro svoje auto. To se prave provadi natankovanim plne, a po vyjeti znovu dotankovanim do plna. Dela se to v podstate jen jednou na zacatku. Potom si to bude pamatovat uz na veky i po odpojeni (ma flash pamet). Na udaje o spotrebe se po prvnim natankovani nespolehej, ukazuje ti to mensi spotrebu nez opravdu mas .., proto se musi provest ta prvni kalibrace. - potom uvidis, ze to bude merit naprosto presne na desetiny litru ...
Odpovědět