Mechanická zrcátka s el.vyhříváním ?

Wimpi

Mechanická zrcátka s el.vyhříváním ?

Příspěvek od Wimpi »

Snad se na mě nebudete hněvat, že opruzuju s dalším problémem, nebo možná spíše s tématem. Na Getzovi nemám el. vnější zpětná zrcátka, při koupi nového by to tenkrát byla další darda. Nepotřebuji el.ovládání nastavení, ale jistě mi dáte za pravdu, že zvláště v těchto všudypřítomných mrazech je el.vyhřívání skel zrcátek příjemné a nebojím se napsat i žádoucí pro zvýšení bezpečnosti provozu a hlavně naší vlastní. Už jsem si sehnal jedno el.zrcátko a moje otázka zní : máte někdo zkušenost s přestavbou neelektrického zrcátka na zrcátko s el.vyhříváním? Mě by pro začátek stačila i rada, jakým trikem (nemyslím část oblečení ) či kouzlem zdemontovat sklo zrcátka ven. Nerad bych si přivodil sedm, či kolik, roků neštěstí. Díky!
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Mechanická zrcátka s el.vyhříváním ?

Příspěvek od Vipe »

V těchto mrazech nedoporučuji sklo zrcátka demontovat nebo budeš kupovat nový, ovšem pokud nemáš vyhřívanou garáž. Nejlépe se to dělá v létě když je to ohřáté od sluníčka. Tekon si nejsem jistý, musím se podívat, ale kabelový svazek ve dveřích nemá konektor na zapojení vyhřívání zrcátka. Ovšem ve svorkovnici ve sloupku dveří ten signál je. Já když jsem to dělal měnil jsem celý kabelový svazek ve dveřích.
A zda chceš pár fotek tak tady jsou.
Zrcátko je tam nacvaknuté na 4 packách musí se vyklonit do krajní polohy aby si za něj dostal prsty a vycvaknout ho z těch zobáčků.
P7290023.JPG
P7290016.JPG
P7290013.JPG
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Wimpi

Příspěvek od Wimpi »

Tedy Vipe, já opět čumím! Vidím, že Tvoje heslo skutečně platí. Může Tě někdo nachytat s nějakým problémem, který bys neměl zmáknutej?? Vytápěnou garáž tedy bohužel opravdu nemám, takže vydržím do léta. Ještě mě napadá pár upřesňujících dotazů : Je opravdu nutné měnit celý svazek kabelů ve dveřích? Nestačilo by jen dodat a např.naletovat asi 2 káblíky? Rozumím-li dobře, tak ve sloupku možná signál je = vede tam kabel. Ale odkud? Kde můžu napojit ovládací spínač? A odkud do toho spínače přivést napětí? Chápu, že z nějaké pojistky. Ale z které... Se navotravuju,co? Abych nezapomněl : ZNOVU DĚKUJI !!!
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Žádný spínač ani pojistku nepotřebuješ je to ovládané spínačem na ohřev zadního okna, tudíš po zmáčknutí ohřevu zadního okna fungují i zrcátka. :wink:
Napojit se samozřejmě můžeš v té svorkovnici ve sloupku dveří a protáhnout to do dveří. Svorkovnice levé dveře MD11 (konektor 4 je plus, 29 je mínus), MD21 pravé dveře (konektor 4 je plus, 5 je mínus).
Toto všechno je platné pro Getze před faceliftem, ale předpokládám že podobné to bude i pro facelift. :-k
Image0026x.jpg
Image0025x.jpg
gashtaan

Vyhrievanie spatnych zrkadiel

Příspěvek od gashtaan »

Zdravim, da sa do Getza (rv 2008) dodatocne domontovat vyhrievanie spatnych zrkadiel? Vadi mi, ze casto kvoli zaroseniu ci dokonca zahmleniu prakticky dozadu nevidim. Ani neviem ako je vobec mozne, aby sa vonkajsie zrkadla takymto sposobom zahmlili.
Hyundai Getz Dynamic 1.4 16V, rv. 2008
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhrievanie spatnych zrkadiel

Příspěvek od Vipe »

Vyhřívání zrcátek je pouze ve verzi s elektricky ovládanýma zrcátkama. Ve verzi před faceliftem do r. 2005 bylo všechno připraveno ve svorkovnici která jde do dveří tak že stačilo vyměnit kabelový svazek ve dveřích nebo natáhnout drát k zrcátku a fungovalo to. Nevím jak je to u tvého modelu, ale předpokládám že to bude stejné. Tudíž ve svorkovnici by to měl bejt tento drát poz. č. 4 barva drátu pink (růžová) síla 0,3 pod napětím při zapnutém ohřevu zadního okna.
Export1.jpg
Export1.jpg (30.16 KiB) Zobrazeno 10107 x
Samozřejmě musíš koupit skla která mají vyhrívání a protáhnout ze zrcátek do dveří drát. :wink: Záměna je možná.
gashtaan

Příspěvek od gashtaan »

Pytal som sa dnes prave na toto iste a az teraz som si vsimol, ze tu uz taka otazka je... tak by ma zaujimalo, podarilo sa ti to nejako urobit?
gashtaan

Re: Vyhrievanie spatnych zrkadiel

Příspěvek od gashtaan »

Diky za rady... a nahodou este nevies, kde by sa dali kupit len samotne skla s vyhrievanim? :)
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

gashtaan

Příspěvek od gashtaan »

Ano, tu som cital, ale nenasiel som tam ziadne info kde by sa to dalo kupit... len bez vyhrievania. Nasiel som toto na ebay http://cgi.ebay.com/HYUNDAI-GETZ-CLICK- ... 5641b040df ...ale dufal som, ze sa to bude dat kupit aj na slovensku ci v cechach.

Edit: Beriem spat, to bude asi len nejaka volovina, co sa nalepi na povodne sklo.
Odpovědět