Zdravím všechny přítomné i nepřítomné.
Potřeboval bych poradit. Ve velmi nepravidelných intervalech se mě rozvěcuje zmíněná kontrolka. Auto jede pořád stejně, žádná ztráta výkonu. Během několika hodin, nebo přes noc, je všechno normální, nesvítí nic. Potom se za jízdy zase třeba rozvítí. Nesvítí pořád, to je ten problém. Byl jsem na diagnostice. Všechno v pořádku, kontrolka bohužel nesvítila. Jde mě o to, zda nemůžu něco poškodit. Ještě musím dodat, že se jedná dieslový mot. crdi 65Kw
Díky za radu johny
Kontrolka Check
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka Check
Co se týče tý kontrolky tak si osobně myslým, že poškození čehokoliv nehrozí. Tohle jsou nejhorší poruchy, které se hodně špatně hledaj, to ti poví každej mechanik. Pokud diagnostika nic neukazuje, auto se chová normálně tak ti nezbývá nic jiného než čekat než se závada stane trvalou, nebo je tu teda ještě jedna možnost, nehledě na to co se děje a to zkusit pročistit veškeré konektory, které mají co dočinění s motorem. Třeba je někde nějaká oxidace která čas od času zablbne, ale to je hledání jehly v kupce sena.
Pozorovat důkladně chod motoru, spotřebu atd.
Pozorovat důkladně chod motoru, spotřebu atd.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Dobrý den,
Tak jsem to našel. Vzadu v motoru, byla děravá vzduchová hadička. Vedla od nějakého ventilu. Tak jsem jí vymněníl a bylo po svíceni té proklaté kontrolky, na kterou jsem se musel pořád dívat a pekelně mě lezla na nervy. Když jsem byl v tom, tak jsem vyměnil ještě asi dva kousky hadičky, které se mě zdály už načate. Jsou ta asi podtlakové hadičky, které chutnají kunám. Jak jsem později zjistil, ta jedna byla evidetně prokousaná. Jinak moc děkuju za zájem a odpověď. Dostal jsem se do dobré společnosti a toho si vážím.
Díky Johny
Tak jsem to našel. Vzadu v motoru, byla děravá vzduchová hadička. Vedla od nějakého ventilu. Tak jsem jí vymněníl a bylo po svíceni té proklaté kontrolky, na kterou jsem se musel pořád dívat a pekelně mě lezla na nervy. Když jsem byl v tom, tak jsem vyměnil ještě asi dva kousky hadičky, které se mě zdály už načate. Jsou ta asi podtlakové hadičky, které chutnají kunám. Jak jsem později zjistil, ta jedna byla evidetně prokousaná. Jinak moc děkuju za zájem a odpověď. Dostal jsem se do dobré společnosti a toho si vážím.
Díky Johny
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
=D> Tak to jsem rád že se podařilo závadu odstranit. Zase jsme o kousek chytřejší a tobě přeji hodně km bez závad.
Mám taky menší problem s touto kontrolkou , nevím co s tím je , auto prostě nasturtuju a pochvilce zdechne, a když chci nastartovat tak musím zamčit a odemčit auto jinak nenastartuju , nikdy mi to nedělalo, je možný že muže nyt špatnej imobilizer? už se mi stalo že než sem auto dostal na cestu trvalo mi to 15 minut než sem to nastartoval? nevite jaka muže byt chyba, Imobilizer?špatná Nafta? vím že akorat když mi to nejde , tak startovat mužu ale nechytne to , jakoby nešlo dopravní čerpadlo.... Newíte čím to muže byt?
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Když ti to nejde nastartovat tak se koukni zda ti svítí kontrolka IMO, pokud ne tak je problém v IMO.
IMo nesvití , svití mi jen Check , asi bude nejlepši zajet do servisu s tím na diagnostiku, ale když zamču a odemnču auto tak chytne , někdy zdechne nekdy ne , jak se s tím jede dyl tak už nezdechne , jel sem a 150KM poho , ale prvních 10 to zdechalo, prostě netuším čím to muže byt , Jestli nakej zkrat v elektrice , nebo špatná nafta... Dnes sem s tím jel asi 5KM a v poho , potom to zase začlo zdechat, a jedna zajmava možná i vec , když sem to skusil držet v otačkách nezdechlo to . Jinak je to Diesel 1,5 CRDI 60KW 12V 2004