Denní svícení (SPDS)

bydlo

Denní svícení (SPDS)

Příspěvek od bydlo »

Svépomocí jsem si namontoval LED světla (homolog.) pro denní svícení. V poj. a reléové skřínce v motor. prostoru jsem našel využitelný pin, kde je při zap. zapalování (+) a při vypnutí (po prodlevě asi 10s kdy relé odpadne) 0V. Nemůžu ale najít správný drát nebo kontakt od obrys. světla, což je potřeba pro správnou funkci SPDS, kdy při vyp. obrys. světlech je relé SPDS ukostřeno přes vlákno obrys. žárovky a při rozsvícení světel se SPDS relé díky (+) polaritě zase odpojí.
Nechci totiž narušovat vnější izolaci svazků ani vodičů mimo prostor boxu. Podle mě to nebude přístupný ani "shora" v tom boxu a bude potřeba povolit ty 2 šroubky a pak by měl jít po obvodu "rozcvaknout" a tam hledat..
Chápu, že tady moc lidí denní světla nemá, ale pokud by někdo věděl kde přímo hledat...

PS.: Jeden Getz, ale s obyč světly je na:
http://www.xenony.cz/index.php?option=c ... &Itemid=59

..i díky absenci mlhovek to ale nevypadá úplně dobře

když bude chtít někdo vidět, jak to mám udělané já, můžu to sem pak přihodit.
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Denní svícení (SPDS)

Příspěvek od Vipe »

Pokud nechceš narušovat izolaci vodičů a svazků tak budeš muset hledat né v prostoru motoru, ale v pojistkovým bloku v prostoru kabiny nebo přímo u ovladače světel ale tam najdeš jenom mínus, protože ovládačka relé světel je mínusem. Ty potřebuješ jak píšeš plus tak to je až za spínacím relé světel které je v kabině. Stejně se nevyhneš odstranění kousku izolace z kabelu nebo to napojit prořezávací svorkou. :wink:
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
bydlo

Příspěvek od bydlo »

S jednou prořezávací svorkou počítám Hlavní svazek od světel jde dovnitř poj. boxu u motoru a tam se mi napojení zdá asi tak nejoptimálnější...jen se tam dovnitř nějak rozumně dostat Původně jsem chtěl dráty tahat až do kabiny, ale to je asi komplikovanější (?). Podle schéma k Accentu 2007 na HMA Service jsou relé spínaný-ovládaný "kostrou" (stálé je plus), ale světla (a ostatní spotřebiče) pochopitelně už klasicky (stálá je kostra), tak snad mě nečeká nějaký překvapení. Jen to konzultuju :-k
Rostous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostous »

Denní svícení je nyní móda, tak jsem tomu taky propadnul. Pásky LED diod mě až tak neoslovili, tak jsem zkusil něco vlastního. Přední mlhovky jsem na autě neměl,proto místo určení bylo předem jasné. Na pár potíží a komplikací s tím spojených se mi to nakonec povedlo. V každém světle je 154ks bílých vysocesvítivých 3mm LED diod c celkovým světelným výkonem 924 000 mcd. Záře je to ukrutná hlavně v noci či za šera, kdy to nelze zapnout, protože oslňuji protijedoucí řidiče. Jinak přes den super!!! Zde pár fotek pro představu :D/
sve1.jpg
sve2.jpg
sve3.jpg
sve4.jpg
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Moc hezké Rosťo, jsi opravdu šikulka. Koukám že to doma máš jak v laboratoři, ale bez pořádného vybavení by to nešlo zvlášť když to chce mít člověk pěkně udělaný. :wink:
Hopinkaa

Příspěvek od Hopinkaa »

No Rostousi je to uplne super:)Kolik te to tak baj očko vyšlo??
Rostous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostous »

materiál přišel asi na 500kč/1 světlo.
Getzikkk

Příspěvek od Getzikkk »

Ja si planuju nechat namontovat LED světla pro denní svícení. Nabídka na netu je obrovská, ale tu montáž si radši nechám udělat. Co říkáte na tyhle:

http://www.dennisviceni.cz/dennisviceni ... -SJ287typ2

Mají celkem malou velikost a svítí prý jako ďas :D/
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Ty jsou pěkný taky sem je chtěl. :-k
patrke