Za jízdy stále svítí brzdová světla

Eda01

Re: Za jízdy stále svítí brzdová světla

Příspěvek od Eda01 »

Díky moc za radu, zkusím se na to podívat
Byl jsem totiž ráno na Spořilově, hovořil jsem s přijímacím technikem panem Zewelem. Jednal se mnou velice slušně, ale v podstatě mi předem sdělil, že to asi nebude reklamace. A to proto, že je závada na druhé větvi, než co se to před tím dělalo (i když brzdové světlo na této straně také svítilo pořád). A že tam dáme odhad ceny 3000kč. To mě naprosto vytočilo a řekl jsem max. 1500kč a volat. Pak jsem se ptal co stojí diagnostika. A prý, že to může být i těch 1500kč. Na hodinu mají ceny asi 700-750kč. A že se to za hodinu určitě nedohledá. Tak by mi pak řekli, kolik to bude stát a kdybych to nechtěl, musel bych zaplatit tu diagnostiku.
Když jsem řekl, ať si technik zkontroluje, co předtím dělal, jestli neudělal chybu, tak prý ne, že to takhle nejde, že se musí dodržet postupy servisu. Vyloženě mě vytočilo, že čtyři roky staré autoa každý měsíc platit za opravu kabeláže 2000 až 3000 korun. To je fakt moc. Já to zrovna koupil jenom s tříletou zárukou, teď se prý dává pět let, to je pech.
Nevíte někdo, kde je ta kostra na zadním světle a jak to proměřím? Digitální multimetr mám, jenom se bojím, abych tam neco neutrhnul Díky
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Aby si nemusel za to čalounění tak vyndej světlo (povolíš dva šroubky a vytáhneš ho ven).
204817Image0008x.jpg
204817Image0008x.jpg (42.68 KiB) Zobrazeno 5105 x
Je tam svorkovnice když tam nebude je až za tou gemovou průchodkou

1) směrovky
2) světla
3) kostra
4) brzda
5) zpátečka
204843Image0010x.jpg
204843Image0010x.jpg (18.87 KiB) Zobrazeno 5105 x
Proměř zda je tam oravdu kostra proti šroubu u zámku třeba (rozpoj svorkovnici nebo vyndej žárovky)
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Eda01

Příspěvek od Eda01 »

Díky moc, o víkendu na to kouknu!
Eda01

Příspěvek od Eda01 »

Ahoj Vipe, ještě otázka pro jistotu. Kdybych odpojoval plus akumulatoru, nevyresetuje se mi auto do nějakého základního nastavení? Nemám tam počítač :-k
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Rádio pokud máš s kódem musíš ho znát a hodiny na palubce se ti vynulujou. Pokud bude řídící jednotka dlouho bez napětí je možné že se taky vrátí do původního nastavení, ale neměl jsem s tím nikdy problém. Nastartuješ a po několika km si ji zase naučíš vlastní jízdou. :wink:
Eda01

Příspěvek od Eda01 »

Díky moc. Už se mi to podařilo vyřešit
Sundal jsem zadní světlo za řidicem. Nešlo nějak vyndat a tak jsem si vyrobil malý dřevěný klínek, abych neškrábnul lak. A pak jsem zapáčil a trnul k sobě Pod světlem svorkovnice není, to by se musel rozebrat bok v kufru. Vyndal jsem žárovky a proměřil si zem -kontakty černého drátu. Bylo to ve zkratu, zem nechyběla. Tak jsem očistil kontakty na žárovce a dobrý, už to jde. Když mám rozsvícená světla a sešlápnu brzdu, už mi celá zadní lampa za řidičem už nezhasíná, vše funguje jak má!
Nevím, čím to opravdu bylo, že by se přerušily kabely, to si nezdá, asi to byl opravdu vadný kontakt
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Někdy to světlo drží dokonale v těch gumovejch špuntech, ale ono to povolí když to budeš častěji vyndávat. Je mžné jak si potáhnul ty kabely tak se to ve svorkovnici taky hnulo. Nic jiného tomu nechybělo než kostra (zkušenost ještě ze škodovky) Oxidace je sviňa. Možná se to vrátí, ale si alespoň krok napřed a budeš vědět kde to hledat.
No hlavně že se podařilo, ušetřil jsi minimálně 1500,- korun a vo tom to je. :wink:
Eda01

Příspěvek od Eda01 »

Jsem opravdu rád, ještě jednou díky za rady :wink:
Odpovědět