Velikost MALÉHO vozu Getz

Odpovědět
Niklík

Velikost MALÉHO vozu Getz

Příspěvek od Niklík »

Vážení kolegové, také vás čas od času uráží řeči typu: Getz je malé auto, jak tam chceš všechny ty věci narvat, to se ti tam nevejde a tak? A proto jsem se rozhodl vytvořit téma zabývající se kapacitními možnostmi Getzíka. Začnu tedy svými zkušenostmi: Mám getzíka a jednou jsem jel na služební cestu do Brna, takže délka cesty přes 100 km, vzal jsem s sebou tři spolujezdce, z nichž byl jeden 198cm vysoký a naše celková váha byla přes 300kg, na střeše jsem měl nosič a na něm troje lyže, v kufru tedy byly troje lyžáky a tím začneme. Z nás tří jsme jeli tři na hory, takže jsme měli každý po jedné nacpané krosně, čtvrtá osoba jela do školy, tak měla krosnu a batůžek. Dále jsme měli jídlo od rodičů asi tak ve velikosti dvou plných igelitek, já i má přítelkyně jsme měli oblečení a to jak společenské, tak i sportovní, dále lyžařské sportovní a já k tomu ještě komplet služební oblečení a toho opravdu nebylo málo. Samozřejmě každý z nás měl zimní naducanou bundu a dobrodružství mohlo začít. Cesta v pohodě, ale byly tam mírné obavy, jestli máme na střeše pořád ty lyže. Po dojezdu se vše zkontrolovalo a bylo to v pohodě, i onen vysoký muž si nestěžoval, že neni místo. Tenkrát všichni zjistili, že GETZ NENÍ MALÉ AUTO!
Pokud máte podobné zážitky, prosím, přidejte se. Děkuji a těším se, že si přečtu něco zajímavého.
P.S.: Dají se v něm dělat i jiné věci! A pak že to nejde... :wink:
marioliptov

Re: Velikost MALÉHO vozu Getz

Příspěvek od marioliptov »

Plne s tebov suhlasim. My sme minuly september isli na DavisCup zo severu slovenska do Bratislavy. Vikendovali sme na Seneckych jazerach. Takze postupne: 5 ludia v aute, plus kazdy svoj cestovny vak, takze 5x velke vaky s vecami na vikend. 2 dospely chlapi vyska cca 186cm a 190cm +/- a 3 zeny. Celkova vaha asi 389kg. A isli sme. Ked sme boli na dialnici tak som sa musel krotit lebo furt po case ked som pozrel na tachometer tak tam bolo 165-170km/h (stihali sme svoju partiu, ktora bola pred nami). Vikend v pohode a aj cesta nazad. Vtedy som isiel za kamosom, ktory na dialnici nebral ohlad na nas, ale tych 180km/h som za nim v pohode stihal a to som mal nohu na plyne zhruba na necelej polovici (zlaty vzduchovy tunel). Priemernu spotrebu za celu cestu som mal 8.5l/100km. Za celu cestu sa nikto nestazoval, ze nema miesto alebo podobne. Ja som si GETZika vybral hlavne koli cene a vnutornemu priestoru. Akurat ma stve ta spotreba. Ale tato cesta ukazala, ze sa da jazdit aj za normalnu cenu.
Rostous

Re: Velikost MALÉHO vozu Getz

Příspěvek od Rostous »

Tak k tomuto tématu rád připíši své poznatky. Já si Getze kupoval hlavně pro jeho vnitřní prostor (měřím 197cm), a taky že se mi jeho ostré rysy líbily na první pohled. A díky tomu, že v garáži máme s tatíkem 2 auta za sebou, tak jsem byl omezen délkou na max. 4m. Cítím se v autě pohodlně a i vyšší posed mi vyhovuje. Dokonce jsem dovnitř auta v pohodě dostal hliníkovou přechodovou lištu o délce 270cm, a to se prodavač v obchodě chtěl pomalu vsadit, že to do tak malého auta nemám šanci nacpat. A ještě mi od zadního skla zbyla mazera asi 8cm
Odpovědět