Jak umýt svého Getze

Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jak umýt svého Getze

Příspěvek od Vipe »

Jak jste na tom Vy, raději myčku nebo hezky ručně ( není nad ruční práci ). Jaký používáte autošampón? Osobně raději vezmu kbelík s vodou a houbu. Do myčky pouze ojediněle a se starším vozem. Stejně když se to chce udělat pořádně tak kolem dveří přijde na řadu houba a hadr.
:-k
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Hoop

Re: Jak umýt svého Getze

Příspěvek od Hoop »

Já jezdil drív do myčky, ale mám poškrábanej trochu lak od kartáčů, takže budu volit wapku, to je nejlepší řešení. Zbytek pak doladíš stejně ručně, prahy atd.
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Ze starým fáčkem jsem do myčky taky jezdil, teď jsem to zkusil jednou a hned jsou tam vidět kartáče tak dost. Vezmu hezky kbelík a houbu a pěkně růčo. :wink:
Hoop

Příspěvek od Hoop »

tak jsem dneska myl fáro ručně šampónem s voskem, a je to znát. Není nad ruční poctivou práci. Můžeš si se vším pohrát,hlavně prahy nárazníky. Takže preferuju ruční mytí případně wapku před myčkou :D/
Vlastik

Příspěvek od Vlastik »

Auto už myju jen na wapce. To poslední mělo tak poškrábané sklo z kartáčů, že jsem nemohl pomalu jezdit v noci - spousta malinkých vlasových škrábanců. A na laku to bylo taky znát.
Kalahare

Příspěvek od Kalahare »

Nejdřív pořádně WAPkou a pak taham kýble a pucuju
haryk

Příspěvek od haryk »

S tímhle miláčkem jsem do kartáčů nejel a nepojedu,vím své z dob Škodovky.Otryskám WAPem snad čisté vody a dojedu 3 km na garáž,kde domeju taky čistou vodou houbou pod prahama a různé kouty a kola.Origoš vosk z prodeje je furt tak kvalitní,že po roce a kus není třeba s ním něco dělat,počkám do jara.
Jarda

Příspěvek od Jarda »

Protože auto myji rád, řešil jsem taky toto dilema, zda myčka či ruce a protože v myčce to kartáče opravdu poškrábou,dávám přednost ručnímu mytí. v AUTOHITU,mot.časopise, popsali správne ruční mytí a tak ho dodržuji. Nejdříve celý vůz opláchnout a tím i namočit tlakovou vodou, tím se zbavíte hrubých nečistot,pak umýt šamponem pomocí houby s co největšímy pory,pak opět spláchnout čistou vodou a vysušit jelenicí a nakonec nakonzervovat.
kýza

Příspěvek od kýza »

Já si nemyslím, že by myčka nějak poškrábala lak.
Záleží také natom v jakém stavu jsou mycí kartáče. To už je ale na obsluze myčky a na majiteli. Pokud myjete ručně tak stoprocentně doporučuji předmýt tlakovou vodou wapem. Na myčce si můžete objednat mytí wapem s chemií. Dojde k odstranění nejen hrubých nečistot ale i jemného filtru z prachu a mastnoty. Pak můžete v klidu doma řádit houbou a šamponem. Pokud to neuděláte tak ten filtr působí jako jemná brusná pasta.
Mám to vyzkoušené z vlastní praxe. Pracuji totiž na čerp. stanici kde máme myčku.
Svého getzika myju takhle od začátku. Na podzim a na jaře napastuju tvrdým voskem sonax a plná spokojenost.
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

A kde že to děláš že bych prijel. :-k
Odpovědět