Podsvícení přístrojové desky

Diskuze k návodům na montáže a demontáže dílů a doplňků
Odpovědět
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Podsvícení přístrojové desky

Příspěvek od Vipe »

Změna podsvícení přístrojové desky se dá udělat pouze výměnou žárovek, které mají na sobě zelený "prezervativ" :lol: a ten vyměníte buď za jinou barvu a nebo použijete podsvícení barevnýma diodama, které dáte místo žárovek.
Druhá možnost je zakoupit již hotové plastové číselníky v barevném odstínu jaký požadujete. Já zvolil druhou možnost a tady je pát obrázků z té přeměny.

Demontáž přístrojovky z auta.
01.jpg
01.jpg (47.5 KiB) Zobrazeno 18564 x
02.jpg
02.jpg (40.26 KiB) Zobrazeno 18564 x
03.jpg
03.jpg (51.83 KiB) Zobrazeno 18564 x
Pohled na rozebranou přístrojovku.
04.jpg
04.jpg (47.23 KiB) Zobrazeno 18564 x
05.jpg
05.jpg (44.33 KiB) Zobrazeno 18564 x
06.jpg
06.jpg (33.94 KiB) Zobrazeno 18564 x
Tyto žárovky je potřeba vyměnit. Červená šipka jsou žárovky pro podsvícení číslic W5W 12V 5W W2.1X9.5D T10 celosklo a modrá šipka je žárovka pro podsvícení digi ukazatele km W1,2W 12V 1,2W W2x4,6D T5 originální žárovka má ale jiné hodnoty 14V 1,4W. Ostatní žárovky pro kontrolky jsou W1,4W 14V 1,4W W2x4,6D T5.
07.jpg
07.jpg (63.42 KiB) Zobrazeno 18565 x
08.jpg
08.jpg (42.73 KiB) Zobrazeno 18564 x
09.jpg
09.jpg (46.86 KiB) Zobrazeno 18564 x
Jo a já vyměnil ty žárovky za tyhle.
Blister_3D_Bluevision_W5W.jpg
Blister_3D_Bluevision_W5W.jpg (6.67 KiB) Zobrazeno 18564 x
A tady je výsledek. :-:
10.jpg
10.jpg (45.39 KiB) Zobrazeno 18566 x
11.jpg
11.jpg (46.11 KiB) Zobrazeno 18564 x
12.jpg
12.jpg (22 KiB) Zobrazeno 18564 x
Docela dobrá pakárna je když se sundají ručičky je znova pořádně nastavit. Pro kontrolu správnosti jsem použil tuto mašinku. :D/
13.jpg
13.jpg (65.24 KiB) Zobrazeno 18565 x
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
mmiippll

Re: Podsvícení přístrojové desky

Příspěvek od mmiippll »

U Getza po facelifte je to trosku ine. Pristrojovka sa da rozobrat v podstate rovnako, ako to tu je popisane, avsak zadna strana pristrojovky vyzera inak. Ziarovky su tiez ine, take uplne malinke. Vsetky svietia na bielo a zelena farba je priamo na plastovych ciselnikoch (zo spodnej strany). Iba ziarovka osvetlujuca display v strede ma zelenu ciapocku. Taktiez som nijakym sposobom nevedel dat dole ukazovatele rychlosti a otacok, bal som sa, aby som nieco neodlomil. Chcel som sa nejakym sposobom dopracovat k modremu podsvieteniu, skusal som podlepovat rozne modre folie, ale najlepsie vysledky som nakoniec dosiahol pouzitim modrych led diod. Nie je to sice uplne modre, skor modrozelene, ale celkom to ujde. Kezde led diody maju mensi rozptyl, podsvietenie nie je uplne idealne rovnomerne. Taktiez trosku vyraznejsie svietia cislite 20 a 200, ale v noci to nevadi a cez den to funguje ako kontrolka zapnutych svetiel :D
No, aby som to zhrnul, nie je to to, co som si predstavoval, ale aj tak sa mi to paci viac, ako povodne podsvietenie.

P.S.: ospravedlnujem sa za slabu kvalitu fotky, je to fotene mobilom
P.S.2: ako si vlastne dal dole tie ukazovatele otacok a rychlosti? Je na to treba nejaky specialny postup?
Přílohy
obr1.jpg
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

mmiippll píše:....P.S.2: ako si vlastne dal dole tie ukazovatele otacok a rychlosti? Je na to treba nejaky specialny postup?
Žádný speciální a zaručený postup neni [-X normálně jsem je ztáhnul z hřídelky, ale před tím jsem si zaaretoval kouskem složeného papíru ze spodní strany polohu třeba na 20 km rychlosti. :-k Pokud by si měnil ty číselníky za jiné tak je tu možnost ty staré rozstříhnout (nemusíš sundavat rafičky) a ty nové mají už větší tu středovou díru přes kterou se to dá navléknout přes ty rafičky.
mmiippll

Příspěvek od mmiippll »

no, to je celkom dobry napad, dakujem
mmiippll

Příspěvek od mmiippll »

takze zmena...

znova fotene mobilom, takze farby nie su uplne verne, ale tak nejak to teraz vyzera...
Přílohy
pristrojovka.jpg
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Hezký, jak si toho dosáhnul. :-k
mmiippll

Příspěvek od mmiippll »

noo, su tam modre led diody, matny priehlady plast (hrubka 1mm), klasicky vykres (kancelarsky tvrdy papier) na ktorom je vyplacena grafika ciselnikov (urobena v Coreli) a na tom je este tenka matna priehladna folia. To je vsetko :D
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

=D> Šikulka :wink:
Jarda

Příspěvek od Jarda »

Ahojte všichni getzclubáci.Tak už došlo i na mou přístrojovku a její podsvícení.Vyndání přístrojovky v pohodě,6 šroubků,volant dát do nejnižší polohy a jde krásně vyndat.Samozřejmě odpojit dvě svorkovnice.Jelikož mi zhaslo podsvícení otáčkoměru,tak proto jsem se rozhodnul žárovku vyměnit.po vyndání spálené žárovky-zatím původní-rok 2004-měla už chromovou barvu jsem vyndal i další tři a provedl výměnu všech.Jsou tam celoskleněné baňky jako v předních parkovačkách.dal jsem původně 5W,ale po zapnutí světel to strašně moc razilo do očí,v noci se s tím špatně jede,tak jsem je vyměnil za 3W a perfektní.Je to krásně podsvícené,krásně čitelné.Jo ty prezervativy na žárovkách jsem nechal původní v zelenkavé barvě.Líbí se mi asi nejvíc modré a červené nemusím,ale je to o vkusu každého jedince. Chtěl jsem tím jen říct,když bude někdo měnit tyto žárovky,že stačí opravdu 3W.
Tachometr 003up.jpg
Getzík 1.3--60kw,2004
Odpovědět