Dálkové ovládání
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dálkové ovládání
Tak to vidím na problém v těch táhlech seřídit to tak aby to šlo na obě strany stejně. V kterém místě to máš napojený na to táhlo můžeš sem dát fotku? nebo se podívej jak to mám já TADY
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
K tomu táhlu to mám připevněné o malinko níž. Možná to má na to vliv, možná ne. Zítra, nebo pozítří se s tím zkusím pohrát, jestli to pomůže nebo ne.
Tak pořád to nefunguje. Hrál sem se s tím pár hodin a pořád nic. Jestli není ten mechanizmus od kterého vedou ty táhla dveří moc pomalý a nestíhá to zaregistrovat a neodemče ostatní dveře.
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti to chodí pořád pouze na jednu stranu (jenom odemknou nebo obráceně) tak ten motorek musí mít malej krok a nestačí překlopit z jedné polohy do druhé jinak to není možné. Zkus to změřit jakej je krok toho táhla při ručním odemknutí a pak kolik je krok motorku z krajní polohy do druhé krajní polohy.
Jo a ten motorek normálně když na něj koukáš tak jde z krajní polohy do krajní polohy? Mě to fungovalo hned na první zapojení bez problémů.
Hoď sem nějakou fotku.
Jo a ten motorek normálně když na něj koukáš tak jde z krajní polohy do krajní polohy? Mě to fungovalo hned na první zapojení bez problémů.
Hoď sem nějakou fotku.
Byl sem u automechanika. Už je to vyřešeno. Po elektrické stránce to bylo OK. Jenže pohyb motorku byl moc rychlý na ten spínač ve dveřích. Tak se ten servomotorek spomalil pomocí 10ohmového odporu. A už to funguje jak má. (Zatím)
Trošku mě zlobí centrál. Když je chladněji, tak se sem tam nezamykají hlavně dveře u spolujezdce a někdy u řidiče. Sem tam se neotevře kufr. Celkem mě to štve, bo to musím pořád kontrolovat. Známej mi říkal, že to není origoš, nějak mi to zpravil, ale v tomto počasí to zase zlobí. Přemýšlim, že koupím nový centrál. Šlo by koupit jen na přední dveře a zadní tam nechat, nebo musím koupit na všechny?
Koupil jsem ho od kámoše a jsou tam také drobnůstky co mě štvou. Anebo jsem moc náročný
popř. jestli musím koupit přímo na Getz nebo může být nějaký UNI
Koupil jsem ho od kámoše a jsou tam také drobnůstky co mě štvou. Anebo jsem moc náročný
Hyundai Getz 1,1 2002 Tm. modrá
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu co myslíš tím "Šlo by koupit jen na přední dveře a zadní tam nechat, nebo musím koupit na všechny?"chuffu píše:Trošku mě zlobí centrál. Když je chladněji, tak se sem tam nezamykají hlavně dveře u spolujezdce a někdy u řidiče. Sem tam se neotevře kufr. Celkem mě to štve, bo to musím pořád kontrolovat. Známej mi říkal, že to není origoš, nějak mi to zpravil, ale v tomto počasí to zase zlobí. Přemýšlim, že koupím nový centrál. Šlo by koupit jen na přední dveře a zadní tam nechat, nebo musím koupit na všechny?
Jestli to chápu dobře tak auto nebylo vybyveno centrálem vůbec ani na klíč a to co tam máš je dodělaný komplet(servo do všech dveří + kabeláž).
V první řadě pokud ti to blbne jen někdy to vypadá na nějaký kabely nebo kontakty, protože servo buď chodí nebo ne. Jak máš tažené kabely do dveří může se stát že se tam v tom ohybu jak se zavírá a otevírá přelomí žíla uvnitř bužírky kabelu a potom je to jednou jo a dvakrát ne.
Pokud se ti jedná o to zda máš koupit serva jen do předních dveří a v zadních nechat ty staré tak já bych koupil všechny nové (cena za jedno kolem 100-150,-kč zase neni tak moc), ale sázím spíš na problém v kabelech.
No taky mi to připadá, že to je v kabelech. Třeba v létě to nedělalo vůbec, ale teď jak se ochladilo, tak je to pravidelně. Když zamknu, tak se ten kolík na zamykání jen cukne, ale nezaskočí.
Tak centrál už je asi kompletně v háji. Fungují jen dveře za řidičem. Kufr a pravé zadní vůbec, levé přední se jen otevřou a u řidiče jak kdy. Sem z toho pěkně nasr.... Uvažuji jestli by nebylo nejlepší koupit celý nový centrál. Nebo by stačilo koupit jen motorky?
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím zda jsem to přehlídnul, ale ještě tu nebylo napsáno zda ten centrál tam máš dodělávanej a jakým způsobem?
1) Centrál tam byl originál jenom na ovládání klíčem ve dveřích. (dodělaný pouze servo do dveří řidiče a dálkové ovládání)
2) Centrál tam nebyl vůbec. (dodělaný kompletní centrál včetně kabelů do dveří a serva u zámků)
Rozkuchat dveře a k servu připojit paralelně žárovičku abys věděl že ti tam jde proud pokud dáš povel otevřít nebo zavřít. Tím bys vyloučil kabeláž pokud to bude chodit tak jak má, byl by teda problém pouze v servech.
1) Centrál tam byl originál jenom na ovládání klíčem ve dveřích. (dodělaný pouze servo do dveří řidiče a dálkové ovládání)
2) Centrál tam nebyl vůbec. (dodělaný kompletní centrál včetně kabelů do dveří a serva u zámků)
Rozkuchat dveře a k servu připojit paralelně žárovičku abys věděl že ti tam jde proud pokud dáš povel otevřít nebo zavřít. Tím bys vyloučil kabeláž pokud to bude chodit tak jak má, byl by teda problém pouze v servech.