Kolísání otáček
Re: Kolísání otáček
No mě otáčky pod 1000 neklesají, ale když jdou směrem dolů, tak se celej auťák zatřese. To nemůže být normální, ne? Teď jsem se vrátil ze servisu v Táboře, objednali mě na 21.12., tak jsem moc zvědav, co mi s tím udělají. Zvlášť, když přejímací technik, i když jsem mu zmínil, že auto má 55000 km, vyjádřil doměnku, že by to mohly dělat svíčky. Když jsem mu řekl, že jsou měněné při poslední záručce, řekl : aha, ve 40000. Vždyť ani neví, že kilometrově je záručka v 45000. Asi bude zábava. Taky říkal, že Getze prý kolísají a blablabla. Tak se mi zdá, že jde o odborníka na svém místě. Jaké máte zkušenosti s tím, jestli Vás nechají být u mechanika při prohlídce? Já zatím jezdil do Č.Budějovic, pokaždé mě trochu vynadal, ale pokaždé mě tam vždy aspoň na chvilku pustil. Tak uvidíme. Každopádně dám vědět, jak jsem dopadl.
Tak mě čeká v pondělí prohlídka kvůli kolísání otáček. To bych nebyl já, aby se mi závada nepřestala projevovat! Jak začaly větší mrazy, tak je to podle mého v pořádu. Žádné kolísaní se nedostavuje. Chtělo by se říct : zaplať pánbůh. Jenže se obávám, že odborníci mě budou považovat za prudiče a totálního laika. Tož jsem móóóc zvědavej!!
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je pech, to znám. To auto se normálně bojí servisu.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Toho servisu jsem se bál spíš já. Tedy už jsem zpátky a samozřejmě žádnou závadu neodhalili. Dokonce se mnou jel mechanik se zapojeným notebookem a sledoval kde co a neobjevil nikde nic... Podle rozhovoru s ním jsem nabyl dojmu, že věci rozumí. Říkal, že prej jsou dnes výrobci tolik drženi pod krkem ekologama, že i studenej motor hned po nastartování musí splňovat emisní norny a že v některejch specifickejch situacích může dojít ke mnou popisovanejm skutečnostem. Prý jim to dělá i firemní Getz z poslední dodávky.
Jakmile zkrátka počítač nehlásí žádnou chybu, dnes se se šroubovákem a pozornějším uchem nic neodhalíme. Se slzou v oku vzpomínám na Trabanta, kterého jsem vlastnil před cca 23 roky! Zlatej karburátor! Takže budu jezdit a sledovat a doufat, že se mi to nebude objevovat moc často...
Aby nenastala mýlka : jinak jsem s Getzem spokojený, jen mi taková ( podle mě ) prkotina trochu kazí radost a celkový dojem.
Wimpi
Jakmile zkrátka počítač nehlásí žádnou chybu, dnes se se šroubovákem a pozornějším uchem nic neodhalíme. Se slzou v oku vzpomínám na Trabanta, kterého jsem vlastnil před cca 23 roky! Zlatej karburátor! Takže budu jezdit a sledovat a doufat, že se mi to nebude objevovat moc často...
Aby nenastala mýlka : jinak jsem s Getzem spokojený, jen mi taková ( podle mě ) prkotina trochu kazí radost a celkový dojem.
Wimpi
Skoda, ze u mna k tym specifickym situaciam dochadza v 49 z 50 pripadovWimpi píše:...v některejch specifickejch situacích může dojít ke mnou popisovanejm skutečnostem.
Hyundai Getz Dynamic 1.4 16V, rv. 2008
Takže u jsou to více než tři týdny od mojí návštěvy v servisu a kolísání otáček je pryč! Jezdím denně do práce, takže nejméně dvě startování, spíš víc, a všechno je v nejlepší pohodě. Jsem zvědav, na jak dlouho... [-o< Jen pro zajímavost jsem včera na tachometru přetočil 55555 km.
Takze ziadnu zavadu nenasli, nic neopravovali a uz sa to nestava? To je trochu cudne
Přesně tak! Mě je to divné taky. A jak jsem zmiňoval, přestalo mi blbnout to už před návštěvou servisu. A teď, baby, raďte!!!
gizmonka: nieco nove s tymi otackami? ako som cital, uz mas za sebou aj garancku...
Nechci to zakřiknout, ale kolísání otáček se mi zatím neprojevuje. Takže spokojenost, i když nechápu, jak se to mohlo "samo" odstranit.
Na garančce jsem je upozorňoval, že jsem s tím měl problémy, ale podle nich vše OK. Takže doufám, že to tak ještě hodně dlouho zůstane.
Na garančce jsem je upozorňoval, že jsem s tím měl problémy, ale podle nich vše OK. Takže doufám, že to tak ještě hodně dlouho zůstane.