Palubny počitač

Odpovědět
marioliptov

Re: Palubny počitač

Příspěvek od marioliptov »

Mne sa ho podarilo presne nastavit az po asi 5 natankovani plnej nadrze. 1x si nastavis velkost nadrze a potom ho pri dalsom natankovani do plnej nadrze dostavis percentualne podla toho kolko si dotankoval do plna. Ked to budes robit tak sa to naucis ako urobit.
Problem so spotrebou vyrieseny. Stal som sa majitelom novuckeho PEUGEOT 2008...
Stenliik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stenliik »

ahá tak to jo a taky se ti stává když přijíždíš do vesnice.Brzdím motorem až na těch cca 50km/h a pak když znovu sešlápnu mírně plyn tak než se mi ukáže ta aktuální spotřeba tak to dost trvá dá se to nějak urychlit aby to ty data četlo co nejlépe????
marioliptov

Neviem ako mas nastavenu aktualizaciu udajov, su 3 stupne. Pomala, stredna, rychla. Je to niekde v nastaveniach. Ale aj mne to chvilu trva kym sa aktualizuju
Stenliik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stenliik »

ahá tak to asi bude tak dělaný ale ještě jedna otázka jak je tam ta škrtící klapka nastavená?? mám tam hodnotu 24 nevím jestli to měnit nebo ne. protože někdy když pustím nohu z plynu mám spotřebu 0l/100km ale někdy mi to ukazuje třeba i 4,5l/100km a to mám nohu z plynu prostě sem z toho jelen, pokud by mi mohl někdo poradit jak to vše neřídit aby mi t ošlapalo budu moc rád, napište vše co víte Děkuji moc Stenliik
marioliptov

Zavisi od toho kolko otaciek mas a ci nejde motor este na bohatu zmes (po nastartovani zo studenym motorom). Ak mas nohu z plynu a otacky okolo 1000 za minutu a menej, tak ti bude ukazovat spotrebu.
chovatel

Příspěvek od chovatel »

Kde maš namontovany počitač, ukaž aj foto
Vďaka
marioliptov

Mam ho presne tak isto ako Petan na predchadzajucej stranke...
widoq

Příspěvek od widoq »

teda ScanGauge II vypada fakt slibne, ale ruku na srdce...stoji to za 4 tisice?
marioliptov

Pred tym som mal priemernu spotrebu cca 8.5l za rok a 10000km. Teraz mam priemerku 7.5l za rok a 10000km. cize uzetril som cca 1l (ono to je aj viac) cize som usetril cca 100l benzinu za rok pri priemernej cena za liter u nas 1.2€ som usetril 120€ takze este chvilu a mam ho zaplateny ak uz teda aj nieje...
Pocital som hranicne hodnoty.
widoq

Příspěvek od widoq »

jasne, s timhle argumentem jsem pocital, ze se mi to vlastne zaplati:) Ja si jeste chvili zkusim jezdit decentne s vlastnim citem na plynu a uvidim, kam az stlacim spotrebu. (akorat si vzdycky zapomenu odecist hodnoty, tak to mam porad orientacni).
Urcite by se mi to libilo, ale radeji bych si to nejdriv vyzkousel, treba i na jinym vozu a potom investoval.
Odpovědět