Přední světlomety
Re: Přední světlomety
Mam problem s vymenou obysových zarovek. Nevim, jak vyjmout patici se zarovkou z paraboly. Poradite nekdo?
Ahoj, chtěl bych si nechat poradit, co dát dopředu, aby to svítilo pořádně. Nejde mi o tuning, frajeřinky a oslňování, ale chci pořádně vidět, kam jedu. Co doporučíte? Ta navrhovaná H4 Philips Vision plus se špatně shání, Osram night braker je lepší, ale zase svítí nízko. Nebo jít do xenonů? Ceny jsou už docela OK, ale jakou barvu světla? Cokoliv nad 4500K je jen policajtolapka nebo LED? Máte někdo názor na halogenky versus xenony vs. LEDky? Odběr moc neřekne, účinnost je různá, ale aspoň nějaký údaj:
H4 - 55/60W
LED - 9/9W
xenony - 35W
Dík, P.
H4 - 55/60W
LED - 9/9W
xenony - 35W
Dík, P.
Getz 1.5 CRDi 2004
Taky jsem přemýšlel, že bych tam hodil xenony. Jde to vůbec, nemusí na to být nějaké povolení nebo něco? Aby nebyl popř. nějakej průser.
Hyundai Getz 1,1 2002 Tm. modrá
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to chceš mít tak aby si prošel technickou a kontroly na silnicích je potřeba mít ostřikovače světlometů a automatické nastavování sklonu světlometů podle zatížení auta coš se ti asi nepodaří. Tak že si je můžeš namontovat s tím že tě můžou kdykoliv lapit nebo taky nemusí záleží na štěstí, ale "normální" technickou neprojdeš.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Problémem je homologace a bez ní to je o techničák, body a až 2kKč pokuty. A ikdyž to bude splňovat ostřikovače a automat. naklápění (což stejně nebude), ani tak to nebude homologovný na typ vozidla (značka na plastu předních světel) a to je podmínkou.
LED svítí ještě víc, ale čip potřebuje chladit nebo se spálí, proto se dělají LED, co sice moc nežerou ale ani moc nesvítí, aby se to uchladilo a je to na prd.
Musíme zůstat u halogenek H4.
Zkoušel jsem všechno možný a jako nej mi vyšly žárovky:
OSRAM ALL SEASON H4 - v dešti, sněžení, mlze, mokré silnici, sněhu nebo ledu na vozovce nejlepší
Osram Night Breaker - svítí ještě víc a dál, proto v dešti atd. to ještě jde, prosvítí to, ale je už blbě vidět (oslňuje mě to zpátky). Ve tmě bez atmosfer. poruch jsou skoro nej, ale vydrží údajně málo, svítí na úkor životnosti
TUNGSRAM Megalight +30% - podle všech testů údajně fajn, ale tolik peněz už nemám, abych je zkusil sám (a měl pak doma H čtyřek jako blázen)
Kdo to nechce řešit a koupí tu nejlevnější žárovku, kteru uvidí, neprohloupí, je jen o něco horší.
A úplně nejhorší jsou všechny hodně modře svítící "in", co si hrajou na xenony. Svítí málo. A vůbec zapomeňte na tuning u předních žárovek, jestli chcete pořádně vidět (třeba 80/100W vám spolehlivě vypálí parabolu a žárovky s xenonem v baňce vám zase jen vytáhnou prachy z kapes za zajímavý světlo, ale moc toho neuvidíte). Ať z těch mých pokusů taky něco máte a nemusíte laborovat znova.
LED svítí ještě víc, ale čip potřebuje chladit nebo se spálí, proto se dělají LED, co sice moc nežerou ale ani moc nesvítí, aby se to uchladilo a je to na prd.
Musíme zůstat u halogenek H4.
Zkoušel jsem všechno možný a jako nej mi vyšly žárovky:
OSRAM ALL SEASON H4 - v dešti, sněžení, mlze, mokré silnici, sněhu nebo ledu na vozovce nejlepší
Osram Night Breaker - svítí ještě víc a dál, proto v dešti atd. to ještě jde, prosvítí to, ale je už blbě vidět (oslňuje mě to zpátky). Ve tmě bez atmosfer. poruch jsou skoro nej, ale vydrží údajně málo, svítí na úkor životnosti
TUNGSRAM Megalight +30% - podle všech testů údajně fajn, ale tolik peněz už nemám, abych je zkusil sám (a měl pak doma H čtyřek jako blázen)
Kdo to nechce řešit a koupí tu nejlevnější žárovku, kteru uvidí, neprohloupí, je jen o něco horší.
A úplně nejhorší jsou všechny hodně modře svítící "in", co si hrajou na xenony. Svítí málo. A vůbec zapomeňte na tuning u předních žárovek, jestli chcete pořádně vidět (třeba 80/100W vám spolehlivě vypálí parabolu a žárovky s xenonem v baňce vám zase jen vytáhnou prachy z kapes za zajímavý světlo, ale moc toho neuvidíte). Ať z těch mých pokusů taky něco máte a nemusíte laborovat znova.
Getz 1.5 CRDi 2004
Nevíte co to může být, když mi pořád pípá, že mi svítí světla. Synovec si s tím o víkendu pořád hrál a teď když otevřu dveře, tak to pípá. I když vypnu světla a motor.
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Máš zaplou zadní mlhovku koukni na to.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Joj to mě nenapadlo. Malej tam všechno mačkal jak šílenej. To víš malé děti když vidí, že něco pípá
Tak bylo to ono. Ani sem si toho nevšiml. Díky moc