45 tis. km nebo 3 roky

Ceny a zkušenosti při jednotlivých garančkách
Odpovědět
vipaleus

45 tis. km nebo 3 roky

Příspěvek od vipaleus »

V pátek jsem prodělal garančku na 45000km. Bylo to v Olomouckým Hyudai. V 11hodin si auto převzali. Nahlásil jsem jim že při brždění a těsně před zastavením něco klepe vpravo v zadu o kola. Čekal jsem 4hodiny než to udělaj.Byla tam obědová hodinka tak proto se to asi tak NATÁHLO. Někdo psal asi to bylo v sekci servis že při sundání brzdového obložení používaj kladívko a né stahováček. I v Olomouci používaj kladívko. Zrovna jsem to viděl jak mechoš poklepává mého Getzíka. :D/
GP_45000km_Cena.jpg
Rostous
Kontaktovat uživatele:

Re: 45 tis. km nebo 3 roky

Příspěvek od Rostous »

S tím kladívkem jsem to psal já . Kladívko by mi nevadilo, ale on do toho tím 2kg kladivem mlátil, jako by to chtěl rozbýt. Asi to šlo špatně sundat, tak proto tolik síly. Taky mi poklepávaly zadní brzdy při dobržďování už při 15 000km, tak proto mi to sundávali a opravovali. To poklepávání zadních brz je nějaká nemoc Getziků, je nás víc co si to nechali opravit.
mmiippll

Re: 45 tis. km nebo 3 roky

Příspěvek od mmiippll »

No tak ja som bol vcera po troch rokoch, najazdene 30 000 km a nejake drobne. Povodne chlapik v servise povedal, ze budu menit olej a filter, kontrolovat 1000 veci podla predpisu na tretiu garancku, robit geometriu (minuly rok, ked ju robili, mi tvrdili, ze sa bude robit az o 2 roky, ale nevadi, po zime na nasich cestach to celkom prijde vhod), menit sviecky (?! - v manuali je napisane, ze sa maju menit kazdych 45 000 km - ale ved nech) a este menit nejaky kabinovy filter (ze vraj tam nieco take je, aj ked nemam klimu). Jo a olej som mal vlastny - Valvoline synpower 5w-40.
Nakoniec to dopadlo tak, ze sviecky nemenili, lebo nevedeli dat dole ten kryt motora (????), geometriu nerobili, lebo sa im na tom zariadeni nejako zaseklo auto, co bolo preto mnou a nevedeli ho dat dole (????), ten filter iba vyprasili, ze bol ako novy a olej dali vlastny (!!!!) a ten moj si zobrali akoze bartrovy obchod. Tak som im povedal, ze mam 4 litrove balenie a ze potrebuju tak 3,5 litra, tak ze by mi mali nieco z toho oleja vratit. Chlapik mi nato dal litrove balenie oleja Castrol SLX professional longtec 0w-30 vratane takeho pekneho priehladneho puzdra na suchy zips, aby mi to nelietalo v kufri. Ze vraj tento olej mi dali do auta. A ze vraj skontrolovali tych 1000 malickosti co sa maju kontrolovat.
Takze teraz neviem, ci sa mam tesit, alebo plakat. V kazdom pripade mi o par tyzdnov konci zarucna lehota 3 roky, takze najblizsia servisna uz bude asi v neautorizovanom servise...

P.S.: aby som nezabudol, znova sa mi objavila korozia okolo madla na zadnom kufri (uz to bolo riesene v ramci zaruky minuly rok), tak to nafotili, ze to znovu urobia a ze teraz to madlo podliepaju nejakou priehladnou ochrannou foliou, lebo tym, ze sa to pri otvarani a zatvarani kufra trosku hybe, tak to derie lak a sposobuje potom koroziu. A platil som nejakych 50 €
Odpovědět