CHECK

Zdeny

CHECK

Příspěvek od Zdeny »

Rozsvítila se mi při jízdě kontrolka CHECK (a svítí stále). Už se vám to také stalo a neznáte někdo příčinu?
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: CHECK

Příspěvek od Vipe »

Zapsala se ti do řídící jednotky nějaká chyba, příčina může být jakákoliv. Budeš muset zajet na diagnostiku do servisu a oni zjistí kde je chyba. Sám to neodhalíš a aby ti zhasla ta kontrolka musí se ta chyba odstranit a vymazat z řídící jednotky pomocí počítače nebo diagnostického přístroje. Každopádně co nejdřív do servisu nebo k někomu kdo má diagnostiku. :-k
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Zdeny

Příspěvek od Zdeny »

díky,tak jsem uvažoval jestli to nemůže být i nekvalitní palivo, které jsem natankoval u místního hypermarketu,no každopádně na tu diagnostiku zajedu
Mobil

Příspěvek od Mobil »

Na 130% to bude palivem protože palivo, kde jsi tankoval nemá dostačující počet Oktánů a Lambda Sonda zaznamená chudou směs a začne svítit kontrolka CHECK. Tato závada se musí co nejdřív odstranit (vymazat) protože auto začne jet na náhradní režim a promítne se to ve výkonu vozu a HLAVNĚ na spotřebě.
SMilan

Příspěvek od SMilan »

při projetí pravotočivé zatáčky a při 1/4 paliva v nádrži se mi zastaví motor a rozsvítí check kontrolka, po několika min. jde vůz nastartovat a můžu jet dál, po natankování se závada neopakuje a v počítači není nic zaznamenáno. Vůz jsem koupil před rokem, 3 roky starý, jako 3 majitel (1.5 CRDI).
liord

Příspěvek od liord »

no můžeš mít ucpanej filtr,nebo něco s podávacím čerpadlem u nádrže,jink nemám ani ponětí :-k
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Když tam máš údajně těch 1/4 nádrže zkoušel si kolik tam natankuješ do plné? Třeba špatně ukazuje palivoměr a čerpadlo nasaje vzduch když to v té nádrži při projetí zatáčky šplouchne.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
SMilan

Příspěvek od SMilan »

Tankování jsem již vyzkoušel a odpovídá skutečnosti, můj dohad je, že s nádrží, nebo přímo s trubkou do nádrže bylo manipulováno, protože při odklopení zad. sedadel a víčka k sání do nádrže chybí matička, ostatní drží pevně. Původní majitel auto dovezl z ciziny bouraný, opravil a po roce prodal s tím, že o ničem neví a to je to opravář, který Getze zná dobře. V servise, kde jsem si dal vozidlo prohlédnout mi zjistili co všechno bylo měněno, ale že je jinak v pořádku. Až na tuto drobnost s vozem nemám problém(1 rok-12000km). Možná by stačilo sehnat orig. sací potrubí do nádrže a porovnat, kdyby jste někdo náhodou o nějakém věděl, třeba i z bouračky, dejte vědět. Děkuji všem za radu. Milan
SMilan

Příspěvek od SMilan »

Tak závada odhalena a odstraněna, bylo to zanesené sítko čerpadla v nádrži, preventivně jsme vyměnili celý komplet s čerpadlem, vůz jezdí jako vítr.
NaTo

Příspěvek od NaTo »

Ahojik...tak se nám to taky přihodilo. .rozsvítila se kontrolka "CHECK" občas jen blikala a motor začal jít jako když se mu chce a nechce,pak už ale svítila neustále,ale auto jelo dobře,žádné škubání jako se to dělo při blikání kontrolky..včera jsem natankovala cca 11 litrů benzínu,při jízdě to párkrát probliklo,ale pak svítila znova.Dneska jsem jela do města a ejhle:autí jede skvěle a žádná kontrolka nesvítí ani neproblikla jako by se předtím vůbec nic nestalo
Odpovědět