Zdravím,
asi hlavní první dotaz bych měl na to jak poznat že je v Getzu přítomen imobilizér? Pokud otočím klíčkem do první polohy rozsvítí se kontrolka (oranžová-auto s klíčkem ), po nastartování zhasne (popravdě jestli zhasne již při startování jsem zatím nekoumal - vždy na to zapomenu). Dle mého názoru po přečtení manuálu bych to chápal tak že imobilizér tam je. Ale popravdě jak to zjistit jinak mě nějak nenapadlo - tak proto se tu ptám.
Hlavní důvod proč se potom pídím je potřeba dodělání náhradního klíčku, jde o koupený starší vůz (proto vlastně nemám kde si přítomnost imobilizéru ověřit v papírech). A případná rada kde si v Praze nechat náhradní klíč přidělat (případně kolik to bude asi tak stát) se bude určitě hodit.
Getz 1.3 r.v. 2004
Předem všem velký dík za odpověď nebo případný nasměrování mě někam ...
Díky
Náhradní klíček - ? Imobilizér ?
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Náhradní klíček - ? Imobilizér ?
Pokud vím všechny mají IMO. Pokud jak jsi napsal je přítomna kontrolka IMO tak ho tam máš. Vyzkoušet to můžeš třeba tím, že kolem spínací skříňky položíš železný kroužek (uříznutý proužek trubky) a zkusíš nastartovat (motor by měl točit ale ne nastartovat).
Podobně jako je to tady jen nesmí být rozříznutý.
Klíč jsem zatím nepřidělával, ale prej neni problém.
Podobně jako je to tady jen nesmí být rozříznutý.
Klíč jsem zatím nepřidělával, ale prej neni problém.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Mě říkal prodejce při prodeji nového Getzíka ( v roce 2007), že nový klíč je potřeba nechat si udělat POUZE u oficiálního zastoupení Hyundai, protože v klíči je cosi, co v obyčejném železářství, kde klíče udělají, nemají. Ale vlastní zkušenost nemám.
V klíčku je vložen čip...pravděpodobně s kódem k imobilizéru, tím pádem nemůže být udělán náhradní v obyč. železářství. Musí se pravděpodobně jít k oficiálům, aby k novému vložili a naprogramovali jiný čip, který bude spolupracovat.
Viděl jsem rozebraný originální klíč, který majitel vkládal do vystřelováku a musel do toho nového pouzdra vložit ten starý čip.
Viděl jsem rozebraný originální klíč, který majitel vkládal do vystřelováku a musel do toho nového pouzdra vložit ten starý čip.
Hyundai Getz 1,5 CRDi, r.v. 2004
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Nechcem vytvárať novú tému, doteraz som nemal jediný problém pri štartovani, ale v preiebehu posledných štyroch týždňov sa mi 2x stalo,že "Veľrybák" nenatočil,ani na 4-5. pokus, ale keď som skúsil naštartovať druhým kľúčom na druhý pokus vždy motor neomylne naskočil. Ten pvrý raz som prešiel cca 5 km, po vypnutí moto naskočil zas,,ale keď som skúsil štartovať tým kľúčom č.1 zas nič. Tak som myslel ,že v kľúči niečo odišlo,ale po cca 3 hodinách bez problémovo štartoval aj na kľúč č.1. ( Keď idem mimo Bratislavu zvyknem nosiť obojo kľúčov). Dnes sa mi to stalo s kľúčom č.2, jednoducho sa zaťal,ako mezek a motor nevydal ani hláska. Skúšal som aj odpojiť baterku,nepomohlo. našťastie to nebolo ďaleko od domu,tak som si zašiel domov,pre kľúč č.1 a situácia z 15.9., z Nitry sa zopakovala. Motor na 2. pokus naskočil. Prešiel som asi 1,5 km pred domom som schválne zamenil kľúče, a skúsil naštartovať,kľúčom č.2. výsledok bol prekvapivý, motor hneď naskočil.
Má niekto podobnu skusenosť a vedel by poradiť ? Zatiaľ, budem so sebou preventívne nosiť obojo kľučov všade. budem vďačný za každú radu.
Má niekto podobnu skusenosť a vedel by poradiť ? Zatiaľ, budem so sebou preventívne nosiť obojo kľučov všade. budem vďačný za každú radu.
HUNYADI GETZ 1,1i/2004 ,zvaný Veľrybák,niečo cez 110 000 Km,kupovaný ako fungláč
,nováčik v GETZclube.net
http://alvin630.rajce.idnes.cz/nasi_velrybaci/
,nováčik v GETZclube.net
http://alvin630.rajce.idnes.cz/nasi_velrybaci/