Dálkové ovládání
Dálkové ovládání
Nechal jsem si dodatečně namontovat centrální zamykání s dálkovým ovládáním a dnes se mi stalo,že dálkovým ovladačem nejde ovládat centrální zamykání,myslel jsem že došla baterie v ovladači,vyměnil jsem ji a je to stejné.Údajně pokud je ovladač delší čas bez baterie ztratí kód a pak existuje postup,jak kód nahrát zpět,nevíte něco o tom.Díky.
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dálkové ovládání
Nemáš jenom náhodou prasklou pojistku u toho dálkového ovládání určitě tam bude někde na kabelu od té řídící jednotky je to někde pod volantem.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Sentinel alebo Magickar ma funkciu servisneho modu na prihlasenie kluceniek a vypnutie alarmu. Zapalovanim pocas alarmu myslim ze 3(alebo 5x neviem presne) zapnes a vypnes zapalovanie a zablokujes alarm a mozes prihlasovat klucenky. Musel by som najst popis ale az cez vykend.Jarda píše:Nechal jsem si dodatečně namontovat centrální zamykání s dálkovým ovládáním a dnes se mi stalo,že dálkovým ovladačem nejde ovládat centrální zamykání,myslel jsem že došla baterie v ovladači,vyměnil jsem ji a je to stejné.Údajně pokud je ovladač delší čas bez baterie ztratí kód a pak existuje postup,jak kód nahrát zpět,nevíte něco o tom.Díky.
Pojistkou to nebude,protože mám druhou kličenku ,taky jsem vyměnil baterku,ale velmi rychle,trvalo to pár sekund a s tou to jde bez problému. Ta s kterou to nejde byla bez baterky celý den. Tak to bude něco jiného.Jinak díky vipe. A pro mária,budu rád i o tom víkendu,když to tady vložíš,ale předem upozorňuji,že alarm nemám.
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To jsi ale nenapsal že ti druhý jde proto ta pojistka. Nevíš náhodou jaký dálkový ti tam montovaly měl by si to mít na faktuře, ale třeba ti pomůže tento návod na učení ovladačů od Jablotronu.
Jablotronní ovládání je dělené tak, že pokud vstoupíš do módu učení, tak musíš naučit všechny ovladače najednou. Důvod: necháš auto někde v servisu s jednou klíčenkou a servisák si ještě přiučí kromě té tvojí ještě svou. Takže v servisu necháš jen 1. klíčenku a pak, až pro auto jdeš, vezmeš si 2. ovladač a vyzkoušíš ho. Pokud funguje, nenastal mód učení a žádný další ovladač nebyl přidán. Naopak, pokud tvoje nebude fungovat byl bych opatrný a hned bych si ovladače přenaučil.
Jablotronní ovladač používá plovoucí kód, takže teoreticky je možné, že pokud budeš pořád používat jen jednu, tak se časem dostaneš mimo rozsah a budeš muset tu 2. zase naučit (viz příspěvek od Vipeho). Tuším že jednotka zná 1024 kódů dopředu, ale nejsem si jist
Vipe,podle faktury jsem zjistil pouze označení dál.ovládání a t.j.CZ 4700 DO.Našel jsem na netu prodejce tohoto typu a požádal o dotaz,tak ještě počkám ,co mi odpoví a pak zkusím zajet do servisu,kde mi to montovali a uvidím.
Mám poruchu na centrálu. Už jste se někdo s tím setkal, dá se to opravit svépomocí? Prý je to jedna z nejčastějších poruch na Getzikovi. Projevuje se to tak, že si otevřu klíčem u řidiče, ale dveře u spolujezdce se prostě neodjistí a zůstanou zavřené, dělá to nepravidelně. Jak se to dá opravit, kde může být problém? Kolik taková oprava případně stojí v servisu? Díky moc za jakékoliv info či radu
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zadní dveře se ti otevřou nebo taky ne. Pokud se ti neotevřou žádné bude to asi mikrospínač v zámku předních dveří u řidiče nebo to jednodušší řešení máš v háji pojistku na centrál. Jinak to můžeš vyzkoušet když rozpojíš zásuvku co jde ze dveří do sloupku a propojíš ty správné dva vývody tak zjistíš jestli to je ten mikrospínač. Najdu které to jsou a dám to sem.