Výměna žárovek
Výměna žárovek
Chystám se na výměnu žárovek u osvětlení zadní SPZ a nahradit je LED diodami, ale nevím jak na to správně. Opravdu se do těch žárovek leze zvenku po odšroubování křížových zarezlých šroubků? Nezdá se mi to, neboť šroubovák jde na šroubek hodně z úhlu. A navíc v originálním návodu na obsluhu není ani zmíňka o výměně těchto žárovek. Kdo mi poradí?
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna žárovek
Mám takovej dojem že se tam leze zevnitř a je tam na bajonet objímka ve které je žárovka 12V / 5W celoskleněná W5WRostous píše:Chystám se na výměnu žárovek u osvětlení zadní SPZ a nahradit je LED diodami, ale nevím jak na to správně.
Demontáž čalounění je tady viewtopic.php?f=21&t=5
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Měl jsi pravdu ...opravdu se tam leze zevnitř. Kryt jsem sundal v pohodě, ale se žárovkama byl problém. Vůbec nešli povolit, neboť po 3 letech už byly pěkně přilepené těsnící gumy. Ale povedlo se a pro sichr jsem to pak máznul silikonovým olejem.
Zdar, mámd dotaz. Chci si koupit jiný žárovky do předních světel. Ty co mají vetší svítivost. Ty který tam jsou mají 60/55kw, to mi přijde málo. Při snížený viditelnosti skoro nic nevidim. Poraďte někdo, jaký mám koupit a za jakou cenu. Ani nevim, jestli je to H1ka nebo nějaká jiná Dík za odpověď
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Žárovka je tam Dálkové a tlumené - 12V / 60 / 55W H4 patice P43t-38 to je klasika.
Vipe, dík za info, dost mi to pomohlo. Ono je lepší se radši dvakrát zeptat, když něco nevim. Takže ještě jednou dík
Hoope určitě bych tam nedával H4 co mají 100W. Jednak nejsou schválené pro EU a taky by se ti mohli třeba rozpusit plasty dokola. Dám ti typa co koupit. Já koupil Philips H4 VISION PLUS ... mají o 50% vyšší svítivost a svítí o 10-20m dále na potkávačkách. Vatáž je stejná jak u těch originálních. Mají je k dostání skoro všude zhruba okolo 500kč za pár! Sice to není úplně bílé světlo jak ty xenonové žárovky, ale svítí opravdu víc než ty původní.
Ros´touši, dík za typ, já se poptám a určitě to probnu, protože na těch, co tam jsou tak nevidim skoro nic za tmy, když jedu ráno do práced, tak sice dojedu, ale ty protijedoucí mě vždycky oslňujou a zdá se mi, že to dělají scvhálně
Nebo nedávno jsem jel za drobnýho mrholení a ty světla mi svítí hodně do země a na krátkou vzdálenost Přitom na garančce to měřili a bylo to v cajku.
Určitě si je koupim......ty cos mi poradil a pak sdělim dojmy
Nebo nedávno jsem jel za drobnýho mrholení a ty světla mi svítí hodně do země a na krátkou vzdálenost Přitom na garančce to měřili a bylo to v cajku.
Určitě si je koupim......ty cos mi poradil a pak sdělim dojmy
Máš recht Hoope. Taky jsem si stěžoval na garančce, že v poloze 0 oslňuji protijedoucí řidiče a v poloze 1 už mám ty světla tak blízko, že nemůžu jet rychleji. Přeměřili to a řekli, že je to dobré. Než abych se dohadoval co je dobré a co špatné, tak jsem to řešil těma žárovkama jak jsem ti psal. Mám to v poloze 1 a opravdu svítí dál a doufám v dlouhou životnost těch žárovek neboť je to PHILIPS. vyzkoušej a uvidíš, pak dej vědět.
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Postup při výměně žárovek hlavního světlometu třeba se to bude někomu hodit.