Elektrony 15"

Odpovědět
Hoop

Elektrony 15"

Příspěvek od Hoop »

Má někdo z vás na getzu 15ky?? Mě u prodejce tvrdili, že s tim budu mít problém, když tam budu mít 15ky, že prý se musí udělit vyjímka. Tak jsem zvolil nakonec 14ky
getzik

Re: Elektrony 15"

Příspěvek od getzik »

Mam tam 15ky. Nevidim v tom zadny problem. Dokonce i ve velkym technicaku to mas napsany (takze se zadna vyjimka udelit nemusi - ale musis dodrzet miry kol - vse je uvedeny v technicaku).
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Já jsem stejného názoru jako getzik. Ve vekým techničáku máš 15 uvedený, který se standardně montujou na verzi SPORT. Já s nima taky počítám, ale až sjedu ty co mám nebo když bude výhodnej kup :wink:
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
haryk

Příspěvek od haryk »

No a mně se stala ojedinělá věc.Nazuli mi letní Kumha na elektrony,a jedno kolo druhej den prázdné.Nakonec ve velké vaně s vodou našli trhlinku v materiálu disku...takže se doobjednával nový.Prý se jim to ještě nikdy nestalo...a já to zrovna musel chytit...
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

haryk píše:No a mně se stala ojedinělá věc.Nazuli mi letní Kumha na elektrony,a jedno kolo druhej den prázdné.Nakonec ve velké vaně s vodou našli trhlinku v materiálu disku...takže se doobjednával nový.Prý se jim to ještě nikdy nestalo...a já to zrovna musel chytit...
To je teda pech chytit jeden z tisíce kterej má vadu.
:shock:
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Rostous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostous »

Já koupil Getze se 14" plecháčema. Až později mě napadlo, že jsem si mohl na to auto nechat obout na 15" liťáky už v prodejně a že by mě to o moc víc nestálo. Chybama se člověk hold učí. Teď už mám dokonce i další sadu zimních 14" plecháčů a představa, že bych kupoval 9 disků 15" liťáků na léto i zimu, mi kroutí švy na peněžence. Asi spíš ty peníze budu investovat do jiných věcí (laděný výfuk, hifi aparatura, tuning přední masky). A i ty 14" plecháče přece nevypadají až tak špatně
haryk

Příspěvek od haryk »

No plecháče přes zimu hezky kryjí ty plastové dekly chycené matkama s plast. podložkama,že to člověk hned tak neztratí. Ale na léto váhám,čím nabarvit brzdy pod elektronama, zelená se zatím vhodná nevyrábí, snad Hammeritem? černým,šedým...přece jen ty bubny chtějí reznout.
getzik

Příspěvek od getzik »

Jj, jasně natři to Hammeritem, ten je na to nejlepší. (Aspoň to každej tvrdí ). Navíc máš celou paletu barev takže si určitě vybereš.
haryk

Příspěvek od haryk »

No ne,vážně,bubny se chystají hezky orezovatět,teď jde o to, zda se to nebude v provozu chtět vypalovat, i když brzdy používám co nejmíň,na červenou dojíždím na sundanou nohu z plynu a postupným odřazováním 4-3-2.....taky jsem už zaznamenal rezavění plošek na kulových čepech a řídících tyčích,a všelijakých matkách a šroubech na spodku, z krámu to bylo holé nenastříkané železo....
Rostous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostous »

Dá se nějak změřit, nebo vypočítat rozměr disku a pneu, tak aby to kolo pak krásně sedělo do blatníků? Dám příklad: Teď mám plecháče 5,5 /14 ET46 a pneu 175/65 R14. Když se koukám, tak ten disk má vůli i od tlumiče a i od lemu blatníku, tak akorát. Chtěl bych tam napasovat pneu 205/50 R15 na disku 6,5/15 nebo spíš 7/15 (doporučené na www.ELEKTRONY.cz),ale nevím jak určit to ET, aby se ten rozměr pneu z 175 na 205 pěkně rozlezl do obou stran,aby byla mezera i od tlumiče i od lemu blatníku stejná a nikde to nechytalo i při zatížení. Koukal jsem, že ty 3cm navíc tam v pohodě musí vejít, jen nevím jak to zpočítat a poměřit. Dokáže někdo poradit? Podle mě je teorie taková. Když zachovám stejné ET46 a použiju ráfek 7/15 místo 5,5/14 tak by se toho 1,5" navíc mělo rozložit do obou stran stejně jak k tlumiči ,tak k lemu blatníku....to mi říká selský rozum, ale praxe může být jiná. Je to tak?
Odpovědět