Oprava poškozeného laku

Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Oprava poškozeného laku

Příspěvek od Vipe »

Když Vám někdo poškrábe lak u auta třeba na parkovišti, drobné oděrky od dveří auta parkujícího vedle Vás, opravíte si to sami nebo to necháte na odborný servis. Kolik asi taková oprava stojí? Není lepší si to opravit sámi. Koupit lahvičku s barvou Vašeho vozu v HYUNDAI service, důkladně očistit rýhu v laku a zatřít barvou. Nechat alespoň 14 dnů zaschnout. Koupit brusný papír č.2000 pod vodu a přebrousit pod vodou. Poslední operací je vyleštění flanelovým hadrem a leštící pastou.
Nebo jak to děláte vy. :-k
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
vlkobass

Re: Oprava poškozeného laku

Příspěvek od vlkobass »

A co vynechat brousící papír? Opravnou tužku mám, je to docela dobré, ale po rozleštění je trochu jiý odstín. Navíc je to základní barva bez vrstvy vrchního bezbarvého laku, takže není nijak chráěná a odoloná. Na drobné věci ale poslouží.
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Tak opravnou tužkou jsem to nezkoušel protože ji nemám. Koupil jsem lak v lahvičce stojí sice 250,- ale je ho tam dost. Brusným papírem odstaníš nerovnosti které vzniknou při nanášení toho opravného laku a pokud chceme aby to opravdu nebylo vidět tak těch vrstev musíme dát víc aby vyplnily hloubku tý rejhy. Pak už jenom z lehka přebrousit a vyleštit. Před zimou jsem dělal tři škrábance a teď mě čeká zase další až to pořádně umeju po zimě tak teprve uvidím kolik toho je. :-k
ROOM

Příspěvek od ROOM »

... zkousel jsem take opravnou tuzku, ale zustala tam jakoby kapka ... ze slova brusny papir mam hruuuzu. Fakt to neposkarbe okolo?
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

ROOM píše:... zkousel jsem take opravnou tuzku, ale zustala tam jakoby kapka ... ze slova brusny papir mam hruuuzu. Fakt to neposkarbe okolo?
Poškrábe nepoškrábe, proto právě ten jemnej papír 2000 pod vodou a přebrousit pouze ten škrábanec a ne udělat tam flek o velikosti A4. Potom vše zapraví pasta kterou to rozleštíš do lesku. Tím papírem přebrousíš právě to co hodně přečuhuje kdybys to dělal jen pastou tak než se zbavíš tý kapky tak vedle projedeš ten lak skrz. Já měl z toho taky vítr ale dopadlo to nad moje očekávání. :wink:
Hoop

Příspěvek od Hoop »

K poškrábání laku jen několik slov. Lak si poškrábeš, jak na myčce, tak ti to může poškrábat nějakej závistivec, takže si vlastně nevybereš. Ale jestli můžu radit, tak nejlepší řešení je mít garáž. Pokud není garáž, tak to chce pastelovou barvu a ne mealízu. To je muj názor.
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Máš pravdu, garáž je dobrá věc, ale musíš jí mít poblíž baráku. Garáž daleko od baráku ztrácí smysl. Nejhorší je to u velkejch nákupních center kde na parkovištích je to hrůza, bezohlednost majitelů starších vozů na kterých není co zničit. :(
Rostous

Příspěvek od Rostous »

Vipe píše:Máš pravdu, garáž je dobrá věc, ale musíš jí mít poblíž baráku. Garáž daleko od baráku ztrácí smysl. Nejhorší je to u velkejch nákupních center kde na parkovištích je to hrůza, bezohlednost majitelů starších vozů na kterých není co zničit. :(
Dá se ten lak v lahvičce skladovat doma delší dobu, nebo si ho mám koupit, až ho opravdu budu potřebovat? Nevím jestli u nového Getze dělají stejné odstíny barev karosérie jako u prvního modelu co mám, tak aby se ta barva dala ještě sehnat za 5 let u prodejce. Co myslíš?
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Prodejce by tu barvu měl mít k dispozici i za pět let. Nevím jaká je doba skladovatelnosti, ale každá barva po delším čase vyschne. Záleží taky na tom kolikrát za tu dobu ji otevřeš a použiješ, pokaždé když přijde barva do styku se vzduchem tak jí to určitě neprospěje.
Diskic

Příspěvek od Diskic »

Hoop píše:K poškrábání laku jen několik slov. Lak si poškrábeš, jak na myčce, tak ti to může poškrábat nějakej závistivec, takže si vlastně nevybereš. Ale jestli můžu radit, tak nejlepší řešení je mít garáž. Pokud není garáž, tak to chce pastelovou barvu a ne mealízu. To je muj názor.
Dokonce se mi stalo, že mi ho poškrábali i přímo v servisu. Jak ho umívali. Blbci, Od té doby jezdím jinam!
Odpovědět