Odhlučnění motoru

Avalanche

Odhlučnění motoru

Příspěvek od Avalanche »

Jakou máte zkušenost s tou výplní přední kapoty? Odhluční to dobře? Tedy jestli se to vyplatí a je to znatelné? Díky
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Odhlučnění motoru

Příspěvek od Vipe »

Trochu to pomůže, ale spíše je to taková styling úprava co se vzhledu týče po otevření kapoty. Pefektní odhlučňovací deku má Getz diesel, ale samostatně jsem ji nikde neviděl, možná se dá objednat. :-k
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Getz

Příspěvek od Getz »

Zdravím příznivce Hyundaie,loni jsem si koupil v servisu odhlučňovací dečku do Getze asi za 1200 kč,ale letos jsem si koupil Mirelon-odhlučňovací materiál,je víc druhů,na jedné straně je stříbrná folie,která se normálně dává třeba mezi sporák nebo topení,jinou nekupovat,tloušťka 5mm a k tomu lepidlo ve spray Multi-Bond HS Kent,nevím,kolik to stojí,dělal mi to známý z Hyundaie včetně všech dveří a kapoty motoru,dělal to chudák celý den,jinak je podle mého lepší si koupit ten mirelon+lepidlo a nalepit do mezer popř.to pak nalepit po celé kapotě a vyjde to podstatně levně,účinek to má stejný a ta dečka je ze stejného materiálu,akorát vytvarovaná podle kapoty motoru,ale to záleží na každým zvlášť.
myslím si,že aspoň 1000kč ušetříš,mám za to,že jsem to napsal ve fóru 2-odhlučňovací materiál.
Zdraví Zdeněk
Avalanche

Příspěvek od Avalanche »

Vipe, kapánek problém. Objednal jsem si tu odhlučnění a v poho došlo. Ale...

Rozměry mé kapotáže jsou úplně jiné, než kusy, které jsi mi poslal. Největší kus je o dost měnší a má jiný tvar. To samé menší kusy. Prostě mi to tam nepasuje, ať jsem to převracel jakkoliv???? Co s tím? Mám nového GETZE z 06/2006. Přeci není předělaný víko od motoru ne? Nechápu to. :-k
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Už to řeším, "problém není na vašem přijímači".. Chyba byla na mé straně, přehlédl jsem skutečnost že máš facelift a ten má jinou kapotu. :oops:
Vše máš v mailu.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Rostous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostous »

Getz píše:Zdravím příznivce Hyundaie,loni jsem si koupil v servisu odhlučňovací dečku do Getze asi za 1200 kč,ale letos jsem si koupil Mirelon-odhlučňovací materiál,je víc druhů,na jedné straně je stříbrná folie,která se normálně dává třeba mezi sporák nebo topení,jinou nekupovat,tloušťka 5mm a k tomu lepidlo ve spray Multi-Bond HS Kent,nevím,kolik to stojí,dělal mi to známý z Hyundaie včetně všech dveří a kapoty motoru,dělal to chudák celý den,jinak je podle mého lepší si koupit ten mirelon+lepidlo a nalepit do mezer popř.to pak nalepit po celé kapotě a vyjde to podstatně levně,účinek to má stejný a ta dečka je ze stejného materiálu,akorát vytvarovaná podle kapoty motoru,ale to záleží na každým zvlášť.
myslím si,že aspoň 1000kč ušetříš,mám za to,že jsem to napsal ve fóru 2-odhlučňovací materiál.
Zdraví Zdeněk
A když jsi lepil ten mirelon tím lepidlem, tak musí být polepen na celé ploše, nebo jen na pár místech? Ptám se z důvodu rošení kapoty a pák následné náchylnosti na korozi.
Getz

Příspěvek od Getz »

Zdravím,dělal mi to technik z Hyundaie,který to lepidlo používá speciálně na auta,ale mělo by to tam být napsané,když byly dveře rozdělané,vyřízl mirelon podle dveří,pak ho dal do ruličky,prostrčil středem a rozbalil a pak ho podle záhybů zařízl a vyndal,nastříkal spray na několika místech,ne po celé délce a dal tam mirelon nazpátek a lehce přitlačit-myslím si,že 1 lepidlo ve spray bude stačit,jak jsem psal,narval mi to i do zadních dveří,když to otevřel a nalepil,tak si myslím,že to ani nemuselo být,teďka plánuji ochranný kryt pod motor-našel jsem firmu,která to udělá z hliníkového plechu a nastříká to nějakou speciální barvou,aby ten plech déle vydržel,tak to pak nafotím a s pomocí Petra to pošlu.
cervajs

Příspěvek od cervajs »

Odhlučnění kapoty jsem si vyrobil z 18mm silného mirenolu. Řekl bych, že je o 30% méně hlučný motor, než byl doposud.
DSC00313-bta1.jpg
DSC00313-bta1.jpg (75.11 KiB) Zobrazeno 12166 x
Rostous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostous »

30% je slušný výsledek. To sis koupil běžný mirelon nebo speciální na odhlučnění kapoty? Jak jsi to tam nalepil, případně typ lepidla? Díky za případné info
cervajs

Příspěvek od cervajs »

Mirenol jsem získal od kamaráda, který dělá v izolační firmě. Je to mirenol na vysokotlaké parní potrubí. Mohl by jsi ho koupit v prodejně na izolační materiál. Lepil jsem to lepidlem od fa.Wurth, kterým jsem lepil i prahy a křídlo, ale na kusech nad motorem se mi to začalo odlupovat, tak jsem to dolepil chemoprenem. Chtělo by to asi jiný lepidlo.
Odpovědět