Motorový olej

legnaw

Re: Motorový olej

Příspěvek od legnaw »

kedze uz bol len problem zohnat filter na moj motor (vsade su nejaki diletanti) neexperimentoval som s olejom a skoncil som na Mobil Super S 10/40W.... co povedat...vonku je 36°C tak zatial pohoda lesna
Mobil

Příspěvek od Mobil »

DanH78 píše:Ahoj, já šel vyloženě po ceně. Koupil jsem tady (http://www.harkgroup.cz/eshop/) Orlen Platinum Turbo Diesel 5W-40, specifikace CF a B4-02. Cena 158Kč/l. Pro benzínové motory tam mají třeba Extra Synthetic 5W-40, API SL za 131Kč/l. Řekl bych že cena ta cena je fakt dobrá, zvlášť když do diesela potřebuju 5.3l. . Na výměnu jdu až za měsíc, tak uvidíme.
Ty vole jako SORRY ale to bych nenalel ani do koloběžky. Doufám, že víš o tom, že když se ti zadře motor tak ti zaruká padá a platíš si to sám. Ale to ti asi nevadí, ty, za ty ušetřené peníze si koupíš nové díly
legnaw

Příspěvek od legnaw »

Proč bys ho tam nenalil? Výrobcem požadovaná specifikace je dodržena (dokonce překročena), tak v čem může být problém? Od výměny mám najeto cca 2tis km a zatím super.
Mobil

Příspěvek od Mobil »

Jasně, proč né, v poho. Tu se jedná o to, že pokud má člověk auto v garanci tam bych si nechal lít olej automaticky přímo v servisu a né abych si ještě nosil svůj. Něco se náhodou stane a počem se půjde. Pokud se to zadře, půjdou po oleji a u něho hned skončí protože zákazník si dovezl vlasní olej. A druhá věc, na levné věci nevěřím jako jsou třeba náražky a oleji už vůbec nééé
janobetina

Příspěvek od janobetina »

Pri garančke som dal olej Madit super 2000, odskúšané to mazadlo, 10W/40,domácej výroby, polosyntetika, spokojnosť moja aj motora.Ide ako blesk za každého počasia.Pozn. Getz 1,4 16V , rv. 2007.
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Tak já jsem jako třetí výměnu to je u mě po 20 tis. dopřál autku Mogul Racing PRO 5w40 a jeho specifikace: SAE 5W/40, ACEA A3/B3,B4, API SL/CF, VW 502.00/505.00, MB 229.3
175649mogul.jpg
175649mogul.jpg (13.36 KiB) Zobrazeno 7866 x
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
miniippll

Příspěvek od miniippll »

Pri prvej výmene som tam dal Valvoline SynPower 5W-40, API: SM/CF, ACEA A3, B3, B4 atd... Tiež som si doniesol vlastný olej, nevidím dôvod, prečo by mala byť garancia nejakým spôsobom spojená so značkou oleja. Skôr sa mi zdá, že je to protimonopolnými úradmi zakázané. Výrobcovia motorových vozidiel môžu nejakú značku oleja odporúčať, ale nesmú ju predpisovať. Predpisujú sa iba technické parametre oleja.
161035olej.gif
161035olej.gif (31.46 KiB) Zobrazeno 7862 x
Jarda

Příspěvek od Jarda »

Ano pánové,je to tak.Používám olej Valvoline 5W40 už asi 7 let a můžu konstatovat jediné-absolutní spokojenost jak s kvalitou oleje tak s cenou.
Jířa

Příspěvek od Jířa »

Před týdnem jsem koupil ojetýho getze 1,6, najeto 70.tis km, takže mě taky čeká výměna oleje. Tenhle 5W-40 jsem lil do předchozího auta (Saxo 1,1) a max. spokojenost, motor po 105 tis. naprosto perfektní, cena cca 150 Kč/l. Nevím co dam dával předchozí majitel, ale motor byl pod víkem ventilů dost zasviněnej, a zdvihátka se někdy při studeným startu ozvou klapotem. Díval jsem do manuálu, a 5W-40 doporučujou jen do +20°C, takže dám asi MOGUL GX-FE Pro 10W-40.
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Blahopřeji ke koupi. Ta 1,6 musí pěkně hejbat takovým tajtrdlíkem jako je Getzík. :wink:
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
Odpovědět