Jaký vybrat motor
Jaký vybrat motor
Zdravim vsechny priznivce Getze, auto me zaujalo hlavne svym prostorem uvnitr vozu. Jsem dost velke postavy a v pohode se tam vejdu. Vybiram si nove auto, a Getz u me vylozene vede. Jen potrebuji poradit s vyberem motoru... Laka me diesel 1.5CRDI - ten silnejsi typ - 81kW. Hlavne kvuli spotrebe. Nemate s nim nekdo zkusenost? Jinak trosku pomrkavam po automatu 1.4, ale tam asi bude spotreba horsi, co? Nebo myslite ze za 320 000 je lepsi jine auto nez-li Getz? Dekuji za nazory. Charles
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký vybrat motor
Tady se asi těžko dočkáš jiné odpovědi než že jedničkou je Getz, ale vážně pokud hodláš investovat a chceš auto na spotřebu tak teda ten CRDi 81kW to je dravec, automat je se spotřebou trošku vejš. Co se týče prostoru ve vnitřku vozu tak máš pravdu je tam hodně místa kam se hrabe fabka.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Jj se svými 197cm se do Getzika vlezu v pohodě, takže naprostá spokojenost. Skvělý vysoký posed a i tak hodně místa nad hlavou, dobře drží v zatáčkách a dobře se s ním předjíždí protože je svižný. Pokud zvolíš těch 81kw tak určitě neprohloupíš. Pokud chceš však investovat přes 320 000kč a toužíš po větším kufru, tak se dá případně najít něco většího v této ceně, ale budeš to mít jen v benzínu a slabší motor. Getzik má kufr pro běžné užívání a i nákupy v pohodě, ale na dovolenou už je trošku malý. je to na tobě Charlesi!
Lidi, moc děkuju za názory a klidně pište dál. Vážím si každé odpovědi. Jinak to vidím taky tak. Kdyz dam tyhle penize za jine auto, tak na tom nebude motorove jako tohle. Tady za 320 tis. budu mit super auto, ktere se da jeste hezky vylepsovat a jako nove by melo delsi dobu vydrzel. Hezky vecer preju. Charles
Možná budeš mít jen problém s dodací lhůtou (?) Já chtěl původně 1.6i a čekalo by se 6 měsíců. Slabší CRDi se prodávají normálně, ale u 81kW bych si tipnul,že to bude stejný jako s tou 1.6i. Já mám >2m a Getz je snad jediný auto, kde mě vůbec nic neomezuje, netlačí, ap. - dokonce sedadlo můžu mít i na předposl. zubu. Třeba 15hod v kuse neni problém. Na rozdíl od st. Fabie (do nové už se ani nevejdu) i auta vyšších tříd - díky střed. tunelům, kde není možnost vyklonit pravou nohu..
Jj autka které jsou žádané, tak se na ně dlouho čeká. Taky mě to postihlo, když jsem chtěl Getzika. V březnu jsem si ho objednal 1,3 a sv. modrou metalízu a než mi ho na konci července dodali, tak mezitím uplynulo hodně vody. Mezitím stihli korejci stávkovat, očesali mi výbavu (bederní opěrku) a zdražili o 5000kč. Celý problém byl v tom, že jsem chtěl nejžádanější motor i barvu na kterou měli nejvíce objednávek a nestíhali to pokrývat. To je asi to samý jak se třeba nyní čeká na auto Suzuki SX4 4x4, prej je to dokonce 11 měsíců. Jinak s Getzem jsem plně spokojený, dá se na tom dělat spousta tuningových úprav bez větších výdajů a hlavně není to model auta co se krade. To že není na trhu moc tuningových dílů na toto auto je sice trochu omezující,ale na druhou stranu se i proto nějak nekrade. Docela mě mile překvapilo, že i v bazarech si Getz docela dobře drží cenu. Kdybch nyní kupoval auto tak bych znovu šel do Getze,ale možná bych víc pošilhával po 1,6i, kde je opravdu skvělý motor s dobrým výkonem a skvělou spotřebou, která se od 1,3 téměř neliší...jen když se tomu hodně vrzne
Dobrý den přátelé, jsem budoucím majitelem Getze a vybral jsem si také 1.5CRDi, ale tu slabší verzi. V motorech se moc nevyznám a tak mě zajímá, čím se ty motory liší, když mají oba stejný obsah. Já jsem si vždycky myslel, že když chci vyšší výkon, tak musím mít větší obsah a tady je u obou 1495 cm3. Dík za případné vysvětlení. Jo a taky jestli nemám jít raději do té silnější verze, abych nešetřil na nesprávném místě.
Abych řekl pravdu, dlouho jsem se rozmýšlel,co si pořídím,ale dnes nelituju,že skoro rok a půl vlastním Getze.Je to sice jen 1,1 ale mě to úplně stačí.Navíc jsem koupil verzi Champion a to mě za tu cenu prostě přišlo naprosto super auto.Elektrické ovládání oken, klimatizace, ale především skvěle sladěný interiér v černo-černý kombinaci,přední panel v imitaci karbonu. Když jsem viděl vystaveného Geztíka v červené barvě a s touto kombinací, neváhal jsem ani chvilku. Kliky a zrcátka v barvě vozu. No prostě lahoda. Když kouknu ke konkurenci, co nabízí Yaris za obrovský peníze, to samé Opel Corsa nebo nedej bože Škoda Fabia? Tak prostě není o čem. Getz podle mě ve své třídě nemá konkurenci v porovnání kvality a především CENY.Tohle mě přesvědčilo.S autem jsem naprosto spokojený a jediné,co bych mu vytknul,tak jsou horší gumičky u stěračů,ale to je naprostý detail.Jinak leju "jen" benzín, měnim zimní kola za letní a naopak a doplňuji podle období směs do ostřikovačů.Nic víc prostě.U mě se ukázala Getz jako skvělá volba.
A abych nezapoměl, neznám stabilnější auto v této třídě,které je v zatáčkách lepší než Getz. Má to skvělý podvozek, podle mě nejlepší ve svý třídě. Řekl bych až sportovně laděný
Já mám tu slabší verzi CRDička a podle mýho názoru je na tohle auto plně dostačující. Když jsem zkoušel tu silnější, subjektivně žádnej velkej rozdíl mezi nima nebyl, akorát líp táhne ve vyšších rychlostech a je o nějakejch 25000 dražší. Myslím, že se vyplatí ušetřit.