Výměna žárovek

Mobil

Re: Výměna žárovek

Příspěvek od Mobil »

VIPE to je skvělý postup protože hodně lidí si neumí vyměnit žárovku a ti, kteří jí vymění tak jí dají zase obráceně
ROOM

Příspěvek od ROOM »

Ahoj,

... tak se to nejak seslo.

rupla zarovka
- v osvetleni SPZ (12V/5W W5W)
- v podsvetleni tlacitka klimatizace (oranzova pri zapnuti jde)
- podsvetleni praveho ovladani vetraku

Muze mi prosim nejaka dobra duse napsat typy zarovek at to nakoupim vsechno najednou, s rozebranou palubkou se pro ne blbe pojede

a vubec, cetl jsem na foru jak sundat stredovy panel, ale moc moudrej z toho nejsem. Musi radio ven? Nema to nekdo nafocene?

Diky R.
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Tak rádio musíš vyndat a taky musíš odpojit táhla ovládání klapek topení. Jedno je za kaslíkem u spolujezdce a dvě jsou u řidiče.
205715PA280153x.jpg
205742PA280155x.jpg
205742PA280155x.jpg (66.16 KiB) Zobrazeno 12484 x
a žárovka je tam T5 celosklo
48606.jpg
48606.jpg (19.54 KiB) Zobrazeno 12484 x
211726PC160022.jpg
211726PC160022.jpg (35.44 KiB) Zobrazeno 12484 x
Žárovka ve spínači klimatizace je taková malá asi3 mm v průměru s drátovejma vývodama, samotnou ji nemám nafocenou jenom tenhle komplet. Jo a ten spínač rozebírat nemusíš ty žárovky jsou přístupný z venku.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Obrázek Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek
ROOM

Příspěvek od ROOM »

Nevim co dodat ... to byla rychlost ... si buuuh Vipe.

Jen doufam, ze jsi to vecer nerozebral quli mne

Jeste jednou diky pane
ROOM

Příspěvek od ROOM »

Taaaak jsem se do toho dnes pustil a nemam ze sebe radost

zarovka nad SPZ OK, sla opravdu ztuha. Jen pri sundavani toho krytu 5tych dveri jsem mirne nalomil jeden ten zamackavaci cudlik. Takze bacha vytahnout stred a pak tahat celej cudl.

U stredoveho panelu to byl opravdu vopruz, a to ze dvou duvodu. 1) vypadly ty bile narazeci spony (vim mel jsem davat pozor), ale kdyz trhnete za panel tak ony vypadly a spadly sikovne do tunelu od radici paky pod filc a zmizely. = mam orvane ruce jak sem se je snazil vyndat a zitra si jich du hrst koupit (doufam, ze mi je teda prodaj). A druha vec je, ze nemuzu v krame sehnat ty zarovicky z tech spinacu, ty piďi. Zkusim je vyloudit(za prachy samozrejme) v H-servisu. Nejvic mne se..e ze budu muset quli tem sponam vse opakovat. Ale ted uz to pujde rychle. Takze jeste jednou diky.
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

To určitě nejseš sám komu spadly, já jsem nad tím strávil dvě hoďky než sem je vytáhnul z toho tunelu. :(
ROOM

Příspěvek od ROOM »

Ahoj,

hlasim, ze ty bile spony jsem koupil v H-servisu á 15,- (vykoupil jsem preventivne vsechny co meli )

A ta mala zarovicka se pry nemeni (meni cele vypinace), ale v elektro soucastkach je meli bez obimky á 15,- (pry se pouzivaji v radiich)

Takze tak ....
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Celé vypínače jo , to snad néé, asi mysleli celé s tou objímkou, že se žárovička sama nedodává.
No pro ně asi dobrej kšeft když ti praskne žárovka a vytopíš pětikilo za spínač. Vymění žárovku a zase ho někomu buchnou.
:shock:
Mobil

Příspěvek od Mobil »

ČAU líbí se mi jak skočite na každý žvást. Měnit celý spínač aby svítil. To si myslím ,že by spoustu majitelů GETZU jezdilo s neosvětleným spínačem. Ale žárovka měnit jde tak se nestrachujte
Vipe
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vipe »

Mobil píše:ČAU líbí se mi jak skočite na každý žvást. Měnit celý spínač aby svítil. To si myslím ,že by spoustu majitelů GETZU jezdilo s neosvětleným spínačem. Ale žárovka měnit jde tak se nestrachujte
Mě je to jasný, ale v servisu asi o tom neví. #-o
Odpovědět