Přední brzdy
Přední brzdy
Zdravím všechny. Chystám se u svojí 1.6ky na výměnu brzdových kotoučů a destiček. Kotouče jsou průměru 256mm, rok 2004. Máte někdo zkušenosti s výměnou, jakou značku, ceny? Díky za postřehy...
Re: Přední brzdy
koutouče stojí cca 1500,-/kus,destičky cca 800,-.zkušenosti nejsou,ale u poměrně novýho auta to jde skoro samo
To jsou originál Hyundai? Zatím váhám mezi Nipparts 1100,-,
Brembo 1900,- a ATE 1800,-, destičky jsou všechny okolo 1000,-. Samozřejmě se dají sehnat kotouče za 6 stovek, ale nejsem sebevrah
Brembo 1900,- a ATE 1800,-, destičky jsou všechny okolo 1000,-. Samozřejmě se dají sehnat kotouče za 6 stovek, ale nejsem sebevrah
Já osobně bych koupil 100% tyto Bremba:
http://www.x1-autodily.eu/shop/D%C3%ADl ... 84558.html
Někde jsem ale četl, že děrované kotouče jsou víc náchylné na prasknutí, víc obrušují brzdové destičky a tím pádem víc špiní kola brzdovým prachem. Ale jsou lehčí mají lepší vzhled a měly by se líp chladit. A brzdové destičky bych vzal Ferodo.
http://www.x1-autodily.eu/shop/D%C3%ADl ... 84558.html
Někde jsem ale četl, že děrované kotouče jsou víc náchylné na prasknutí, víc obrušují brzdové destičky a tím pádem víc špiní kola brzdovým prachem. Ale jsou lehčí mají lepší vzhled a měly by se líp chladit. A brzdové destičky bych vzal Ferodo.
Díly Láďo za tip, ale zrovna na Bremba jsem slyšel docela rozporuplný ohlasy, a tyhle 100% nebudou dvoudílný a děrovaný jako na obrázku , ale jinak cena dobrá a zajímavej shop, ještě je zvážím ...
Jinak moje kotouče (z výroby) jsou po 80 tis. dost projetý - mají hrany a tloušťku 17mm, a hlavně vevnitř jsou dost vyrezlý, sypou se z nich šupiny, ale jinak brzděj dobře a vůbec nejsou zvlněný...
Jinak moje kotouče (z výroby) jsou po 80 tis. dost projetý - mají hrany a tloušťku 17mm, a hlavně vevnitř jsou dost vyrezlý, sypou se z nich šupiny, ale jinak brzděj dobře a vůbec nejsou zvlněný...
Zdravím, mám najeto 100tisíc a někde vpravo vpředu mi za jízdy něco píská. Když šlápnu na brzdu, je to silnější a když ji pustím, na chviličku to přestane. Ale pak zase. Po zastavení je někde něco cítit, ale nezjistím, kde. Už se s tím bojím jezdit, abych něco nezničil. Mám podezření na pravou přední brzdu nebo snad ložisko? Dík, Peťan
Getz 1.5 CRDi 2004
Nemohu nic zaručit, ale pravděpodobně jde o sjetou přední przdovou destičku. Je tam takový plíšech, který při sjetých destičkách dře o kotouč a tím vyluzuje pískavé zvuky.
Hyundai Getz 1,5 CRDi, r.v. 2004
- Vipe
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Birkof, chtělo by to ale zkouknout. Sundat kolo a prohlídnout brzdové destičky a komplet kolo. Předpokládám že to nejsou originální destičky když píšeš že to má 100 tis.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Měnili je v servisu po 45k km a brzdy moc nepoužívám, brzdím motorem. To vydrží tak málo? Asi by to chtěl vyměnit všechny, tak dík, mrknu na to. Horší bude, když budu muset měnit jeden kotouč, stahovák nemám.
Getz 1.5 CRDi 2004
No, životnost destiček okolo 50tis. je docela normální, i když jsou borci, který je sjedou mnohem dřív,
a kotouče nebudou po 100tis. taky nic moc Na brzdách by se šetřit nemělo , a rozhodně je potřeba měnit všechno na obou stranách současně. Jinak výměna kotoučů je v pohodě, žádnej stahovák není potřeba, jen se musí odšroubovat celej třmen i s držákem, aby se dal kotouč sundat.
a kotouče nebudou po 100tis. taky nic moc Na brzdách by se šetřit nemělo , a rozhodně je potřeba měnit všechno na obou stranách současně. Jinak výměna kotoučů je v pohodě, žádnej stahovák není potřeba, jen se musí odšroubovat celej třmen i s držákem, aby se dal kotouč sundat.
GETZ r.v. 2004